Doi jurnalişti occidentali au fost ucişi la Homs, în bombardamente asupra unui centru de presă

Doi jurnalişti occidentali au fost ucişi miercuri în oraşul sirian rebel Homs, unde bombardamentele au vizat un centru de presă al millitanţilor împotriva regimului, a declarat un activist. Cei doi reporteri sunt jurnalista americană Marie Colvin şi fotoreporterul francez Remi Ochlik, a declarat ministrul francez al Culturii, Frederic Mitterrand.

321 afișări
Imaginea articolului Doi jurnalişti occidentali au fost ucişi la Homs, în bombardamente asupra unui centru de presă

Doi jurnalişti occidentali au fost ucişi la Homs, în bombardamente asupra unui centru de presă(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Doi jurnalişti au fost ucişi când bombardamentele au vizat centrul nostru de presă din cartierul Baba Amr. Alţi trei sau patru jurnalişti străini au fost răniţi", a afirmat militantul Omar Shaker, aflat la Baba Amr şi contactat prin intermediul Skype.

Anul acesta, au fost ucişi 106 jurnalişti, şi acum, Marie Colvin şi Remi Ochlik, în vârstă de 28 de ani, ucişi la Homs în timp ce îşi făceau meseria. Este absolut bulversant", a declarat Mitterrand după terminarea şedinţei consiliului miniştrilor.

Marie Colvin, în vârstă de aprozimativ 50 de ani, era reporter pentru săptămânalul britanic Sunday Times. Ea era cunoscută pentru numeroase reportaje din zone de război. Colvin a primit premiul pentru cel mai bun corespondent din străinătate în anul 2010 în Marea Britanie.

Remi Ochlik era fotograf pentru agenţia de presă IP3 Press, din Paris, al cărui obiectiv este de a acoperi cu relatări informaţiile din Paris şi conflictele din toată lumea. Fotografiile sale au fost publicate de Paris-Match, Times Magazine sau Wall Street Journal. El a fost premiat la World Press 2012 pentru reportajele din Libia.

Cotidianul francez Le Figaro a semnalat că şi Edith Bouvier ar face parte din grupul jurnaliştilor răniţi. "Am primit azi dimineaţă informaţii din Homs cum că Edith Bouvier a fost rănită la picioare, facem tot posibil pentru a organiza evacuarea ei", a declarat Philippe Gelie, directorul serviciilor din străinătate al Figaro.

Homs este asediat fără încetare de către forţele regimului sirian de aproximativ trei săptămâni.

Gilles Jacquier a fost primul jurnalist occidental ucis în Siria. El a murit pe 11 ianuarie 2012, tot în Homs, în timpul unei deplasări autorizate de autorităţi, ele restrângând drastic mişcarea jurnaliştilor pe teritoriul sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici