Doi morţi, după ce un avion al FedEx s-a prăbuşit în Japonia (Video)

Un avion de transport al companiei americane de curierat FedEx s-a prăbuşit luni dimineaţa pe aeroportul internaţional Narita, în apropiere de Tokyo, din cauza rafalelor violente de vânt, provocând moartea celor doi piloţi, potrivit presei japoneze.

372 afișări
Imaginea articolului Doi morţi, după ce un avion al  FedEx s-a prăbuşit în Japonia (Video)

Doi morţi, după ce un avion al FedEx s-a prăbuşit în Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aparatul de tip MD-11, efectua zborul 80 dinspre Canton (sudul Chinei), având la bord un pilot şi un copilot, potrivit oficialilor aeroportuari.

"Confirmăm moartea celor doi piloţi", a declarat Katsuji Komiyama, din cadrul spitalului Crucii Roşii japoneze din Narita, situată la 50 de kilometri est de capitală.

Pilotul, în vârstă de 54 de ani, şi copilotul, în vârstă de 49 de ani, ambii de naţionalitate americană, au fost scoşi din cabină în stare critică, potrivit postului de televiziune NHK.

Este vorba despre cel mai grav accident aviatic din Narita de la deschiderea aeroportului, în 1978, a precizat un purtător de cuvânt.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunile japoneze, avionul a încercat să aterizeze la ora locală 06.48 (duminică, 23.48 ora României), dar trenul de aterizare a lovit violent pista. Botul avionului s-a orientat în jos şi s-a izbit de bitum în timp ce aripa din stânga a lovit solul.

Avionul a luat foc şi s-a răsturnat, alunecând pe pistă. Cea mai mare parte a avionului a ars.

Vântul a suflat cu viteze de până la 72 de kilometri pe oră în zona aeroportului, potrivit agenţiei japoneze de meteorologie, care a adăugat că avertizase duminică seara companiile aeriene asupra riscurilor.

Accidentul a avut loc pe cea mai lungă pistă a aeroportului Narita, cu 4.000 de metri lungime, care a fost închisă imediat, obligând cele mai multe avioane să îşi schimbe ruta pentru a ateriza pe alte aeroporturi.

Principala companie aeriană japoneză, Japan Airlines a anunţat că a anulat 27 de zboruri, adăugând că 6.690 de pasageri au fost afectaţi de perturbările provocate de accident. Compania concurentă ANA, a anunţat la rândul său că a anulat două zboruri şi aprecia că vor mai fi anulate alte şase în cursul zilei.

La sfârşitul lui februarie, 47 de pasageri şi membri ai echipajului de pe un aparat de tip Boeing 747 aparţinând companiei Northwest Airlines care venea de la Manilla au fost răniţi în urma unor turbulenţe grave înainte de a ateriza la Narita.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici