Doi morţi într-un focar de legioneloză la New York

Două persoane au murit într-un focar de legioneloză la New York, unde au fost raportate 31 de cazuri, începând de la jumătatea lui iunie, în South Bronx, a anunţat joi Departamentul pentru Sănătate şi Igienă Mentală al oraşului, relatează CNN.

389 afișări
Imaginea articolului Doi morţi într-un focar de legioneloză la New York

Doi morţi într-un focar de legioneloză la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Efectuăm o anchetă rapidă pentru a determina sursa focarului şi a preveni apariţia unor noi cazuri. Îndemn toate persoanele care prezintă simptome să solicite asistenţă medicală imediat", a declarat doctorul Mary Bassett, comisar la Departamentul Sănătăţii din New York.

Legioneloza este o infecţie bacteriană la nivelul căilor respiratorii care se răspândeşte de obicei prin vapori care provin de la o sursă de apă, ca de exemplu un turn de apă, aer condiţionat sau duşuri. Boala nu este transmisibilă direct de la o persoană la alta, iar principalele simptome sunt febra, o senzaţie de frig şi tusea. Cele mai multe persoane se vindecă, însă între 5 şi 30% dintre persoanele care se îmbolnăvesc mor, potrivit Centrelor americane pentru Controlul Bolilor (CDC).

Ancheta Departamentului include şi testarea apei la potenţiale surse din zonă.

Două persoane au murit în 2012, la Chicago, într-un focar de legioneloză, într-un hotel.

În Statele Unite sunt spitalizate anual cu legioneloză între 8.000 şi 18.000 de persoane.

Boala a primit numele pe care-l poartă în urme unei epidemii care a avut loc la Philadelphia în 1976, deoarece a afectat în principal participanţi la o convenţie a Legiunii Americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici