Doi oameni au fost ucişi în timpul protestelor anti-ONU din Congo

Două persoane au fost ucise în timpul protestelor violente de vineri împotriva misiunii ONU de menţinere a păcii în estul Republicii Democrate Congo.

486 afișări
Imaginea articolului Doi oameni au fost ucişi în timpul protestelor anti-ONU din Congo

Doi oameni au fost ucişi în timpul protestelor anti-ONU din Congo

Doi oameni au fost ucişi în timpul protestelor violente de vineri împotriva misiunii ONU de menţinere a păcii în estul Republicii Democrate Congo, informează Reuters.

Trupele misiunii ONU au ucis o persoană în timpul unui protest în zona rurală a oraşului Oicha, a declarat Nicolas Kikuku, primarul oraşului.

„Protestatarii au dat foc la două poduri care duc la baza MONUSCO”, a spus Kikuku. „Menţinerii păcii MONUSCO nu au acceptat acest lucru şi au tras direct asupra manifestanţilor”, a explicat acesta. 

Rosette Kavula, administratorul adjunct al teritoriului Beni, unde se află Oicha, şi Philippe Bonane, un activist local, au declarat că forţele de menţinere a păcii au ucis un protestatar.

Incidentul s-a produs după zile de proteste în mai multe oraşe din estul Republicii Democrate Congo, de către tineri supăraţi din cauza eşecului misiunii ONU de 12.000 de membri în a preveni un val de ucideri civile de către grupuri armate.

Mathias Gillmann, purtătorul de cuvânt al MONUSCO, a declarat că trupele investighează ceea ce sa întâmplat la Oicha.

Cealalt incident a avut loc atunci când protestatarii au închis un drum către oraşul Beni, blocând calea unei ambulanţe care transporta corpul unui bărbat ucis într-un atac rebel, a declarat Antony Mwalushayi, purtătorul de cuvânt al armatei locale.

"Aşa a fost lovită şi a murit o femeie la faţa locului, iar bebeluşul ei a fost grav rănit", a continuat Mwalushayi. El a mai spus că a fost deschisă o anchetă cu privire la incident.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici