Doi oficiali germani, împotriva deschiderii pieţei muncii pentru români şi bulgari

Doi oficiali germani se pronunţă împotriva deschiderii pieţei muncii pentru cetăţenii români şi bulgari, relatează Deutsche Welle.

1 afișare
Imaginea articolului Doi oficiali germani, împotriva deschiderii pieţei muncii pentru români şi bulgari

Doi oficiali germani, împotriva deschiderii pieţei muncii pentru români şi bulgari

Deputatul creştin-democrat Volker Kauder, precum şi şeful Agenţiei Federale pentru Forţa de Muncă, Frank-Jurgen Weise, cred că primirea muncitorilor din România şi Bulgaria înainte de 2011 ar fi un semnal fals.

Deşi social-democraţii au propus deschiderea pieţei muncii pentru est-europeni înainte de 2009, Kauder a declarat că "nu este posibil ca, pe de o parte, să reclami salariile de dumping, dar, pe de alta, să imporţi masiv forţă de muncă din România şi Bulgaria, dispusă să lucreze pentru salarii mici".

În aceste condiţii, accesul străinilor ar trebui limitat şi direcţionat doar către sectoarele în care nu există forţă de muncă, atrage atenţia şeful Agenţiei Federale pentru Forţa de Muncă, Frank-Jurgen Weise, într-o declaraţie acordată cotidianului Berliner Zeitung.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici