Doi oficiali nord-coreeni au fugit în Coreea de Sud. Unul din dezertori era colonel specializat în activităţi de spionaj

Doi oficiali nord-coreeni, inclusiv un colonel al armatei specializat în activităţi de spionaj asupra Coreei de Sud, au dezertat anul trecut în această ţară, a informat luni, Guvernul de la Seul, citat de Reuters online.

7379 afișări
Imaginea articolului Doi oficiali nord-coreeni au fugit în Coreea de Sud. Unul din dezertori era colonel specializat în activităţi de spionaj

Vineri, autorităţile de la Seul au anunţat că 13 angajaţi ai unui restaurant din străinătate administrat de Coreea de Nord au dezertat în statul sud-coreean.

Luni, Ministerul Unificării şi al Apărării din Coreea de Sud au anunţat că un colonel al armatei nord-coreene a dezertat anul trecut şi a primit azil politic. Acesta a lucrat în cadrul unui birou care desfăşura activităţi de spionaj asupra statului sud-coreean.

Ministerul Unificării a anunţat, de asemenea, că un diplomat nord-coreean de rang înalt, care a fost trimis într-o ţară africană, a dezertat anul trecut la Seul împreună cu familia sa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici