Doi palestinieni, împuşcaţi mortal în operaţiuni ale serviciilor de securitate israeliene

Serviciile de securitate israeliene au împuşcat mortal doi militanţi palestinieni, în cursul unor confruntări produse miercuri în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, în contextul persistenţei tensiunilor, informează agenţia Reuters.

112 afișări
Imaginea articolului Doi palestinieni, împuşcaţi mortal în operaţiuni ale serviciilor de securitate israeliene

Un militant în vârstă de 20 de ani al grupului islamist Hamas care a încercat să atace cu un cuţit militari israelieni a fost împuşcat mortal într-un incident produs în apropierea coloniei evreieşti Kedumim din Cisiordania. Hamas a confirmat că este vorba despre un membru al grupului fundamentalist.

Un alt palestinian, în vârstă de 17 ani, a murit după ce a fost împuşcat de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene în cursul unor confruntări produse miercuri în tabăra de refugiaţi Shuafat, la periferia Ierusalimului de Est.

Confruntările au izbucnit din cauza unei operaţiuni a armatei israeliene pentru demolarea casei unui palestinian acuzat de omorârea unui militar israelian în octombrie 2022.

"În cursul demolării, terorişti cu cagule pe feţe au atacat forţele de poliţie cu dispozitive explozive artizanale şi sticle incendiare", a comunicat Poliţia israeliană.

Tensiunile s-au amplificat în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est în ultimul an, iar armata israeliană a lansat o serie de operaţiuni de securitate după numeroase atacuri antiisraeliene. De la începutul acestui an, cel puţin 20 palestinieni au fost ucişi în operaţiuni ale serviciilor de securitate israeliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici