Doi ruşi şi un ucrainean au fost arestaţi în Albania după ce au încercat să intre într-o fabrică de arme

Ministerul albanez al Apărării a anunţat sâmbătă că doi soldaţi albanezi au fost răniţi în timp ce încercau să oprească doi ruşi şi un ucrainean care au încercat să intre într-o fabrică militară din centrul ţării, informează Reuters.

7647 afișări
Imaginea articolului Doi ruşi şi un ucrainean au fost arestaţi în Albania după ce au încercat să intre într-o fabrică de arme

FOTO Twitter

„Trei cetăţeni cu paşapoarte ruseşti şi ucrainene au încercat să intre în fabrică”, a transmis ministerul.

„Ofiţerii care păzeau uzina au reacţionat imediat, dar, în timpul eforturilor lor de a-i opri pe cei trei cetăţeni străini, doi dintre soldaţii noştri au fost răniţi”, a precizat ministerul, adăugând că soldaţii sunt în stare stabilă.

Ministerul a adăugat că cei trei cetăţeni străini au fost reţinuţi.

Prim-ministrul albanez Edi Rama a declarat că cele trei persoane sunt „suspectate de spionaj”.

Ministerul Apărării a anunţat că unul dintre cei arestaţi, un cetăţean rus de 24 de ani, a intrat pe teritoriul fabricii şi încerca să facă fotografii. Alte două persoane, o femeie rusă de 33 de ani şi un bărbat ucrainean de 25 de ani, au fost, de asemenea, arestate în apropiere.

Mulţi turişti ruşi şi ucraineni vizitează Albania în timpul vacanţei de vară. Baza militară de la Gramsh se află la peste 70 de kilometri de plaje.

În perioada în care se afla sub regimul comunist, la Gramsh se producea puşca de tip rusesc AK-49.

Albania este membră a NATO din 2009.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici