Doi senatori propun vize de rezidenţă pentru străinii care cumpără case de 500.000 de dolari în SUA

Doi senatori americani se pregătesc să depună un proiect legislativ care prevede acordarea unor vize de rezidenţă cetăţenilor străini care cheltuiesc cel puţin 500.000 de dolari pentru a cumpăra locuinţe în Statele Unite, relatează Wall Street Journal, în ediţia electronică.

197 afișări
Imaginea articolului Doi senatori propun vize de rezidenţă pentru străinii care cumpără case de 500.000 de dolari în SUA

Doi senatori propun vize de rezidenţă pentru străinii care cumpără case de 500.000 de dolari în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această prevedere face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri privind imigraţia, ai cărui autori sunt senatorii democrat Charles Schumer şi republican Mike Lee şi care are ca scop să stimuleze investiţiile străine în Statele Unite.

Străinii au achiziţionat tot mai multe locuinţe în Florida, California, Arizona şi alte zone, principalii cumpărători fiind din Canada, China, Mexic, Marea Britanie şi India. Aceştia au profitat atât de preţurile în declin, cât şi de ratele de schimb valutar favorabile.

Pentru a alimenta această cerere, măsura propusă va oferi vize străinilor care fac o investiţie în numerar de cel puţin 500.000 de dolari pentru proprietăţi rezidenţiale. Solicitanţii pot cheltui întreaga sumă pe o singură locuinţă sau pot achita cel puţin 250.000 de dolari pentru o locuinţă şi investi restul sumei în alte proprietăţi rezidenţiale, care pot fi închiriate.

Această măsură se va aplica pe lângă programele de vize ce permit cetăţenilor străini să intre în Statele Unite dacă investesc în noi afaceri care creează locuri de muncă. Străinii care vin în SUA cu noua viză nu vor putea însă munci acolo decât dacă obţin o viză de muncă prin procesul normal. Ei îşi pot aduce soţul sau soţia şi copiii sub vârsta de 18 ani, dar nu pot locui legal în ţară cu noua viză dacă vând proprietăţile respective.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici