Doi supraveghetori de la o închisoare din Franţa, răniţi de un deţinut radicalizat

Doi supraveghetori de la o închisoare din Franţa au fost răniţi de către un deţinut aflat într-o unitate de prevenire a radicalizării, a anunţat Ministerul Justiţiei, citat de Le Figaro online.

306 afișări
Imaginea articolului Doi supraveghetori de la o închisoare din Franţa, răniţi de un deţinut radicalizat

Doi supraveghetori de la o închisoare din Franţa, răniţi de un deţinut radicalizat

Potrivit ministerului, agresiunea a avut loc duminică după-amiaza, în timp ce deţinuţii ieşeau la o plimbare.

Deţinutul l-a agresat cu o armă artizanală pe supraveghetorul care venise să îl ia, înainte de a-l răni pe cel de-al doilea care sărise în ajutorul colegului său. Acesta a fost imobilizat cu ajutorul unul glonţ de cauciuc în timp ce încerca să îi agreseze pe agenţi, a informat ministerul intr-un comunicat. El a fost transportat la spital şi arestat apoi pentru tentativă de omor.

Închisoarea a fost deschisă în anul 1990, iar acolo se află 916 deţinuţi. O unitate de prevenire a radicalizării a fost deschisă pe data de 25 ianuarie. Acolo se află în prezent 18 persoane în celule individuale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici