Doi suspecţi, arestaţi în cazul asasinării fostului premier pakistanez Benazir Bhutto

Doi suspecţi au fost arestaţi în baza suspiciunilor privind participarea lor la organizarea atentatului sinucigaş soldat cu moartea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto, au declarat joi surse din serviciile de securitate.

1 afișare
Imaginea articolului Doi suspecţi, arestaţi în cazul asasinării fostului premier pakistanez Benazir Bhutto

Doi suspecţi, arestaţi în cazul asasinării fostului premier pakistanez Benazir Bhutto

Bhutto a fost ucisă la 27 decembrie, într-un atentat sinucigaş comis în timp ce se pregătea să plece de la un miting electoral desfăşurat la Rawalpindi, o suburbie a Islamabadului. Un bărbat a deschis focul în direcţia sa, iar imediat un alt bărbat a detonat o bombă pe care o avea asupra sa, provocând moartea a 23 de persoane.

"Echipa de anchetă privind atentatul a arestat astăzi (joi) la Rawalpindi doi terorişti consideraţi suspecţi principali, Hasnain şi Rafaqat", a anunţat un oficial de rang înalt din cadrul forţelor de securitate, sub protecţia anonimatului.

Asasinarea lui Bhutto a generat un haos politic în această ţară, guvernul acuzându-l pe Baitullah Mehsud, un lider tribal ce are legături cu al-Qaida. Mehsud, care a negat orice implicare, este suspectat de Islamabad şi de Washington ca fiind la originea atentatelor înregistrate în Pakistan în ultimele luni.

Un alt oficial al serviciilor de securitate a confirmat arestarea a doi "terorişti" şi a dat asigurări că au legături cu Mehsud.

"Este un progres major în anchetă, cei doi bărbaţi sunt implicaţi în asasinat şi fac parte dintr-o grupare de combatanţi islamici relativ nouă", a adăugat sursa.

"Ramificaţiile sale ne conduc în regiunea tribului lui Baitullah Mehsud", districtul Waziristanul de Sud, aflat la frontiera cu Afganistanul, a adăugat acesta.

O echipă Scotland Yard urmează să transmită vineri Guvernului pakistanez un raport referitor la ancheta în acest caz, dar care nu face referire decât la cauzele medicale ale morţii lui Bhutto.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici