Dominic Raab este deschis extinderii perioadei de tranziţie post-Brexit

Ministrul britanic pentru Brexit, Dominic Raab, a declarat duminică seara că este dispus să accepte extinderea perioadei de tranziţie post-Brexit cu câteva luni dacă Uniunea Europeană renunţă la condiţiile privind graniţa cu Irlanda de Nord, relatează BBC.

161 afișări
Imaginea articolului Dominic Raab este deschis extinderii perioadei de tranziţie post-Brexit

Dominic Raab este deschis extinderii perioadei de tranziţie post-Brexit

„Dacă avem nevoie de un pod între finalul perioadei de implementare şi viitoarele relaţii.. sunt deschis în ceea ce priveşte o scurtă extindere a perioadei de implementare”, a declarat Raab într-un interviu pentru BBC TV.

„Este o opţiune atâta timp cât va fi o perioadă scurtă, poate câteva luni. De asemenea, va trebui neapărat să rezolve problema graniţei”, a adăugat ministrul britanic.

Discuţiile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană au ajuns într-un punct mort, din cauza divergenţelor de opinie în ceea ce priveşte graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord.

Perioada de tranziţie post-Brexit, numită şi perioada de implementare, va dura pâna în decembrie 2020.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici