Dominique Strauss-Kahn este victima unui complot, cred majoritatea francezilor. Tu ce crezi?

Majoritatea francezilor (57 la sută) consideră că Dominique Strauss-Kahn, acuzat de tentativă de viol şi agresiune sexuală, de către o angajată a unui hotel din New York, este "victima unui complot", potrivit unui sondaj al Institutului CSA publicat miercuri.

967 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn este victima unui complot, cred majoritatea francezilor. Tu ce crezi?

Dominique Strauss-Kahn este victima unui complot, cred majoritatea francezilor. Tu ce crezi? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În schimb, 32 la sută dintre ei apreciază că socialistul francez, până acum favorit pentru alegerile prezidenţiale din 2012, nu este "victima unui complot", iar 11 la sută nu se pronunţă, potrivit acestei anchete, realizată pentru BFM-TV, RMC şi 20 Minutes.

Între simpatizanţii socialişti, 70 la sută cred într-un complot contra directorului Fondului Monetar Internaţional (FMI), 23 la sută nu cred într-un asemenea complot, iar 7 procente nu se pronunţă.

În plus, 52 la sută dintre persoanele interogate consideră că oamenii politici au avut, în general, un comportament responsabil în acest caz, iar 38 la sută sunt de părerea opusă. Liderii Partidului Socialist (PS) au fost "mai degrabă responsabili", în opinia a 57 la sută dintre persoanele intervievate, faţă de 31 la sută care cred opusul.

Sondajul a fost realizat prin telefon, luni, 16 mai, pe un eşantion naţional reprezentativ de 1.007 persoane, cu vârste peste 18 ani.

Arestat sâmbătă la New York, directorul FMI a fost acuzat de agresiune sexuală, sechestrare şi tentativă de viol. El neagă aceste acuzaţii, dar a fost încarcerat, luni, într-o închisoare din New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici