Donald Duck, Harry Potter, Regele şi Dumnezeu au obţinut voturi la alegerile legislative din Suedia

Suedezii au dat dovadă de imaginaţie pentru a-şi găsi un reprezentant pe placul lor la alegerile legislative, precum Regele, Dumnezeu, dar şi Harry Potter sau Donald Duck, potrivit rezultatelor voturilor scrise de mână, publicate joi de Comisia electorală.

26 afișări
Imaginea articolului Donald Duck, Harry Potter, Regele şi Dumnezeu au obţinut voturi la alegerile legislative din Suedia

Donald Duck, Harry Potter, Regele şi Dumnezeu au obţinut voturi la alegerile legislative din Suedia (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Celebrul răţoi de la Walt Disney pare să aibă un adevărat viitor politic în această ţară scandinavă, cu 123 de voturi obţinute duminică, repartizate astfel: 85 pentru "Partidul lui Donald Duck", 36 pentru "Donald Duck" şi două pentru "donald duck".

"Partidul meu", o dovadă de egocentrism, se mulţumeşte cu patru voturi, "Eu însumi", cu două sufragii , la fel ca "Isus", "Iisus Hristos" sau "Dumnezeu".

Scorul obţinut de "Regele" (trei voturi) pare să reducă perspectivele unui adevărat partid monarhist în Suedia, în timp ce doi alegători au scris în limba engleză pe buletinele de vot: "Bunul simţ în Suedia" ("Common sense in Sweden").

Suedia permite alegătorilor să scrie singuri numele partidului sau candidatului pentru care votează, lăsând un câmp liber pentru cei cu simţul umorului.

Câteva partide mici au atras de asemenea câteva voturi la acest scrutin, al cărui rezultat este foarte strâns: Partidul Pensionarilor a adunat 0,1 la sută din sufragii, cu un program probabil mai înţelept decât cel al "Partidului alcoolului tare", care a obţinut 237 de voturi.

Partidul Piraţilor şi Iniţiativa Feministă au colectat la rândul lor mai puţin de un procent din voturi fiecare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici