Donald Rumsfeld: Saddam Hussein le ameninţa pe fiicele mele şi pe ale lui George W. Bush

Fostul secretar american al Apărării Donald Rumsfeld a dezvăluit, marţi, că Saddam Hussein oferise o primă de 60 de milioane de dolari pentru asasinarea fiicelor sale şi le ameninţa de asemenea pe fiicele preşedintelui american George W. Bush.

49 afișări
Imaginea articolului Donald Rumsfeld: Saddam Hussein le ameninţa pe fiicele mele şi pe ale lui George W. Bush

Donald Rumsfeld: Saddam Hussein le ameninţa pe fiicele mele şi pe ale lui George W. Bush (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eram îngrijorat", a povestit Rumsfeld la emisiunea "Good Morning America", de la postul de televiziune ABC, în primul său interviu televizat de când a părăsit funcţia, în urmă cu peste patru ani.

"Desigur, preşedintele şi familia sa beneficiau de protecţia Secret Service", corpul de elită responsabil cu securitatea personalităţilor publice, a explicat Rumsfeld.

"Familia mea nu beneficia de acest lucru. Şi acesta a fost un moment puţin straniu", a povestit el, referindu-se la o reuniune consacrată securităţii naţionale din 2003, în cursul căreia complotul vizându-le pe fiicele sale a fost dezvăluit.

Rumsfeld, care are două fiice şi un fiu, a povestit că George W. Bush l-a sfătuit să ia în serios această ameninţare, pentru că forţele americane îi omorâseră pe cei doi fii ai lui Saddam Hussein şi pe nepotul său, în iulie 2003.

"Am făcut un comentariu, de genul «mulţumesc», sau ceva de genul acesta, iar preşedintele m-a privit în ochi şi mi-a spus: «aţi face bine să luaţi în serios ameninţarea»", a afirmat el. "Şi, bineînţeles, am luat-o în serios. Dar eram de asemenea realist şi nu era mare lucru de făcut împotriva acesteia".

Rumsfeld a fost intervievat în cadrul turneului de promovare a cărţii sale de memorii, "Known and Unknown" (Cunoscut şi necunoscut), care se referă la lunga sa carieră sub administraţiile republicane, de la Nixon la George W. Bush.

El a publicat online, de asemenea, aproximativ 2.000 de documente privind activităţile sale publice, dintre care multe îl prezintă într-o lumină pozitivă - ascultând întrebările militarilor de exemplu - contrastând cu declaraţiile sale publice de la acea vreme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici