Donald Trump a dat-o în judecată pe E Jean Carroll pentru defăimare. Ea a susţinut că fostul preşedinte a violat-o

Donald Trump a dat-o în judecată pe E Jean Carroll pentru defăimare, susţinând că aceasta l-a acuzat în mod fals de viol, după ce un juriu într-un proces civil a constatat că acesta a abuzat-o sexual.

460 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a dat-o în judecată pe E Jean Carroll pentru defăimare. Ea a susţinut că fostul preşedinte a violat-o

Donald Trump a dat-o în judecată pe E Jean Carroll pentru defăimare. Ea a susţinut că fostul preşedinte a violat-o

Cererea reconvenţională depusă marţi de Trump împotriva lui Carroll la tribunalul federal din Manhattan a citat declaraţiile făcute de Carroll la CNN după verdict şi vine după ce, în luna mai, un juriu a constatat că el a abuzat sexual şi a defăimat-o, dar nu a violat-o pe Carroll, o fostă editorialistă de sfaturi a revistei Elle.
 
Trump cere o retractare, precum şi daune compensatorii şi punitive nespecificate.
 
Depunerea dosarului de către Trump semnalează faptul că este puţin probabil ca lupta sa juridică pe mai multe fronturi cu Carroll să se încheie în curând, în condiţiile în care cele două părţi fac schimb de acuzaţii şi dezminţiri în presă, potrivit The Guardian.
 
Carroll a modificat primul dintre cele două procese împotriva lui Trump şi a cerut daune suplimentare de 10 milioane de dolari în luna mai, citând negaţiile acestuia în timpul unei apariţii la CNN a doua zi după verdict.
 
Trump, care candidează pentru a prelua din nou Casa Albă în 2024 şi are un avans confortabil faţă de rivalii săi republicani, a negat că a violat-o pe Carroll. El face apel împotriva verdictului civil, care a stabilit că trebuie să plătească daune de 5 milioane de dolari.
 
Carroll a declarat că Trump a violat-o într-un magazin din New York la mijlocul anilor 1990 şi apoi i-a distrus reputaţia numind-o mincinoasă când a făcut-o publică în 2019.
 
Noile înregistrări vin în cadrul primului proces intentat de Carroll împotriva lui Trump, pe care l-a depus în 2019 doar pentru defăimare. Cazul a fost împotmolit în apeluri pentru a se stabili dacă Trump era imun la judecată pentru că fusese preşedinte când a vorbit.
 
Carroll a intentat cel de-al doilea proces împotriva lui Trump atât pentru defăimare, cât şi pentru agresiune sexuală, după ce New York a adoptat o lege care le oferă supravieţuitorilor violenţei sexuale o fereastră pentru a intenta procese civile chiar dacă a trecut termenul de prescripţie pentru cererile lor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici