Donald Trump a declarat într-un interviu acordat agenţiei Reuters că ”cel mai probabil” se va întâlni din nou cu liderul nord-coreean Kim Jong Un

Preşedintele american Donald Trump a declarat că ”cel mai probabil” se va întâlni din nou cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, apărându-şi eforturile de a convinge Phenianul să renunţe la armele nucleare, informează Reuters.

305 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a declarat într-un interviu acordat agenţiei Reuters că ”cel mai probabil” se va întâlni din nou cu liderul nord-coreean Kim Jong Un

Donald Trump a declarat într-un interviu acordat agenţiei Reuters că ”cel mai probabil” se va întâlni din nou cu liderul nord-coreean Kim Jong Un

Într-un interviu acordat Reuters, Trump, care a avut o întâlnire la 12 iunie cu Kim, a declarat că a considerat că autorităţile din Coreea de Nord au făcut paşi specifici pentru denuclearizare, în pofida îndoielilor legate de disponibilitatea lui Kim de a renunţa la arsenalul său.

Insistând că "se întâmplă multe lucruri bune" cu Coreea de Nord, Trump s-a plâns că nu a mai fost ajutat de China la fel de mult ca în trecut, din cauza disputei sale comerciale cu Statele Unite.

Trump, care s-a confruntat cu provocarea nord-coreeană de îndată ce a preluat mandatul în ianuarie 2017, a declarat că nu a lucrat decât trei luni la problema nord-coreeană, în timp ce predecesorii săi au lucrat la ea timp de 30 de ani.

"Am oprit testele nucleare (din Coreea de Nord). Am oprit testarea rachetelor (din Coreea de Nord). Japonia este încântată. Ce se va întâmpla? Cine ştie? Vom vedea ", a spus el.

La summitul din Singapore, Kim a acceptat în termeni generali să lucreze la denuclearizarea peninsulei coreene, dar Coreea de Nord nu a dat nici un indiciu că este dispusă să renunţe la armele sale unilateral aşa cum a cerut administraţia Trump.

Trump a catalogat summitul de la Singapore ca pe un succes şi a mers până la a spune că acum Coreea de Nord nu mai reprezintă o ameninţare nucleară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici