Donald Trump a discutat cu Abdel Fattah al-Sisi despre crizele din Qatar şi Coreea de Nord. Preşedintele Egiptului are poziţii "similare" cu liderul de la Casa Albă

Preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat telefonic, miercuri, cu omologul său din Egipt, Abdel Fattah al-Sisi, pe tema crizelor din Qatar şi Coreea de Nord, anunţă Casa Albă, citată de site-ul agenţiei Reuters.

471 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a discutat cu Abdel Fattah al-Sisi despre crizele din Qatar şi Coreea de Nord. Preşedintele Egiptului are poziţii "similare" cu liderul de la Casa Albă

Donald Trump a discutat cu Abdel Fattah al-Sisi despre crizele din Qatar şi Coreea de Nord

Donald Trump a cerut soluţionarea crizei din Qatar, în contextul în care Arabia Saudită, Egiptul alte state arabe au impus sancţiuni Administraţiei de la Doha.

"Donald Trump a reiterat necesitatea ca toate ţările să oprească finanţarea terorismului şi să discrediteze ideologiile extremiste", precizează Casa Albă.

Preşedintele SUA a evocat ameninţarea nucleară nord-coreeană în discuţiile cu Abdel Fattah al-Sisi. Donald Trump a "evidenţiat necesitatea ca toate ţările să implementeze în totalitate rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU pe tema Coreei de Nord", subliniază Preşedinţia SUA.

Abdel Fattah al-Sisi are poziţii "similare" cu Donald Trump privind rezolvarea crizelor

Abdel Fattah al-Sisi, preşedintele Egiptului, are poziţii "similare" cu omologul său din Statele Unite, Donald Trump, privind soluţionarea crizelor, anunţă Biroul liderului autoritarist de la Cairo, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Viziunile celor doi preşedinţi în gestionarea actualelor crize regionale sunt similare, mai ales când este vorba de ajungerea la soluţii politice care să contribuie la securitatea şi stabilitatea regională", a transmis Preşedinţia Egiptului după conversaţia telefonică pe care Abdel Fattah al-Sisi a avut-o cu Donald Trump.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul şi Bahrainul au impus sancţiuni Qatarului, acuzând această ţară că ar susţine terorismul şi ar avea relaţii bune cu Iranul.

Arabia Saudită, un stat majoritar sunnit, şi Iranul, preponderent şiit, sunt adversari regionali. Regimul de la Riyad a fost acuzat de mai multe ori de Iran că ar oferi susţinere organizaţiei teroriste Stat Islamic. Potrivit unui raport al Societăţii Henry Jackson, Arabia Saudită este principala sursă de promovare a extremismului islamic în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici