Donald Trump a discutat politici privind imigraţia cu parlamentari republicani

Preşedintele american Donald Trump a discutat, marţi, despre securitatea frontierelor şi alte măsuri pe care Casa Albă doreşte să le includă într-un proiect de lege privind imigraţia, în cadrul unei cine cu parlamentari republicani, potrivit unui oficial al administraţiei americane citat de Reuters.

150 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a discutat politici privind imigraţia cu parlamentari republicani

Donald Trump a discutat politici privind imigraţia cu parlamentari republicani

Autoritatea juridică pentru a rezolva "lacunele" dn securitatea frontierelor şi alte măsuri de reformă în materie de imigraţie s-au înscris pe ordinea de zi a cinei dintre Donald Trump, liderul din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, şi preşedintele Comisiei Juridice din Camera Reprezentanţilor, Bob Goodlatte, potrivit sursei citate.

Printre participanţi s-au mai numărat John Cornyn, un republican influent din Senatul SUA, şi senatorii Tom Cotton (din statul Arkansas) şi David Perdue (din statul Georgia).

Oficialul din cadrul administraţiei americane a mai precizat, sub protecţia anonimatului, că această discuţie ar putea influenţa principiile generale privind reforma în domeniul imigraţiei pe care administraţia Trump intenţionează să o efectueze în viitor.

Casa Albă şi-a anunţat intenţia de a promova o nouă legislaţie care să protejeze de deportare imigranţii ilegali care au venit în Statele Unite când erau copii. 800.000 de tineri imigranţi cu vârste sub 16 ani, care au venit în SUA înainte de 15 iunie 2007, riscă să fie expulzaţi.

Administraţia Trump a prezentat decizia de anulare a unui program în acest sens, instituit de fosta administraţie Barack Obama, ca fiind necesară pentru a corecta o măsură ce ar încălca legislaţia privind imigraţia, adăugând că nicio persoană acoperită de acest program nu va fi afectată până la 5 martie 2018.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici