Donald Trump a felicitat-o pe Angela Merkel pentru realegerea în funcţia de cancelar

Preşedintele american Donald Trump a felicitat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru victoria obţinută în alegerile legislative din Germania, la mai multe zile după scrutinul desfăşurat duminică, informează presa internaţională.

337 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a felicitat-o pe Angela Merkel pentru realegerea în funcţia de cancelar

Donald Trump a felicitat-o pe Angela Merkel pentru realegerea în funcţia de cancelar

Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a anunţat că cei doi lideri au discutat telefonic, miercuri sau joi dimineaţa, în contextul în care Preşedinţia SUA nu a felicitat-o imediat pe Merkel după alegeri, aşa cum este cutuma.

"Cred că au vorbit fie ieri dimineaţă, ori în dimineaţa asta", a declarat, joi, oficialul de la Casa Albă.

Ulterior, Administraţia prezidenţială a confirmat că discuţia telefonică între cei doi a avut loc joi, precizând că cei doi lideri au discutat şi despre acordul nuclear cu Teheranul.

"Liderii au discutat despre cum să contracareze activităţile maligne ale Iranului în Orientul Mijlociu, au abordat problema acordul nucelar şi a programului balistic al Iranului şi nerespectarea de către Teheran a rezoluţiilor relevante ale ONU", se arată în comunicatul Casei Albe.

Relaţia între Trump şi Merkel a fost punctată de numeroase animozităţi, care au culminat cu o întrevedere în luna martie în cursul căreia preşedintele Statelor Unite, aparent, a refuzat să dea mâna cu cancelarul Germaniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici