Donald Trump a minimalizat în mod intenţionat gravitatea COVID-19 la începutul pandemiei

  • Preşedintele SUA, Donald Trump, ştia că Covid-19 este mai mortal decât gripa înainte ca virusul să facă ravagii în Statele Unite
  • Dezvăluirea a fost făcută într-o nouă carte despre preşedintele american
  • Bob Woodward, jurnalistul care a pornit scandalul Watergate, l-a intervievat pe Trump de 18 ori din decembrie până în iulie.
655 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a minimalizat în mod intenţionat gravitatea COVID-19 la începutul pandemiei

Donald Trump a minimalizat în mod intenţionat gravitatea COVID-19 la începutul pandemiei

În cartea „Rage” (n.r. „Furie”), Woodward, jurnalist celebru în toată lumea pentru investigaţiile care au dus la izbucnirea scandalului Watergate, scrie că Domnul Trump i-a spus că noul coronavirus este „o chestiune mortală” înainte ca primul deces să fie confirmat în SUA.

Miercuri, mai multe publicaţii americane au publicat fragmente din cartea „Rage”. Printre acestea se numără şi declaraţiile preşedintelui despre focarul de COVID-19, dar şi referitoare la rasism şi alte probleme de actualitate în SUA, scrie BBC News

În discuţiile pe care le-a purtat despre noul coronavirus, Trump a indicat că ştie mai multe despre gravitatea bolii decât spusese public până atunci.

Într-o înregistrate, Trump spunea în februarie, că noul coronavirus este mai mortal decât gripa.

„Trece prin aer. Este întotdeauna mai periculos decât transmiterea prin atingere. Nu trebuie să atingi lucrurile. Nu? Dar aerul îl respiri şi aşa se transmite. Şi deci este foarte dificil. Este o problemă delicată”, a declarat preşedintele adăugând că este „mai mortal” decât gripa.

Mai târziu în aceeaşi lună, Trump a promis că virusul va fi „foarte sub control” şi că numărul de cazuri va fi în curând aproape de zero.

De asemenea, el a sugerat public că gripa era mai periculoasă decât Covid-19.

Răspunzând informaţiile apărute în carte, preşedintele a spus că prin declaraţiile sale publice a dorit să evite crearea de panică în rândul populaţiei.

Aproximativ 190.000 de americani au murit după ce au fost confirmaţi cu COVID-19 de la începutul pandemiei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici