Donald Trump a promulgat legea prin care sunt impuse sancţiuni ţărilor şi companiilor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2

Preşedintele american Donald Trump a promulgat vineri legea prin care sunt impuse sancţiuni companiilor şi ţărilor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2, care va lega direct Rusia de Germania, relatează presa internaţională.

5598 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a promulgat legea prin care sunt impuse sancţiuni ţărilor şi companiilor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2

Donald Trump a promulgat legea prin care sunt impuse sancţiuni ţărilor şi companiilor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2

Scopul declarat al măsurii luate de congresmeni este acela de a contracara influenţa rusă în Europa, însă liderii politicieni europeni au îndemnat SUA să nu se amestece în politica energetică europeană.

Sancţiunile vizează inclusiv companii care furnizează servicii de instalare a conductelor submarine, întrucât Washingtonul încearcă să oprească finalizarea conductei care ar urma să permită transportarea gazului rusesc spre Germania, pe sub Marea Baltică.

Donald Trump a promulgat vineri Legea privind Autorizarea Apărării Naţionale (National Defense Authorization Act) pentru anul 2020, care include şi măsurile de sancţionare a companiilor care ajută Gazprom să construiască gazoductul către Germania, precum şi a celor care sunt implicate în construcţia unui alt gazoduct rusesc, Turk Stream, care trece prin Marea Neagră către Turcia.

Administraţia Trump are acum 60 de zile la dispoziţie pentru a identifica companiile şi persoanele care furnizează servicii pentru acest proiect.

Sancţiunile se referă la anularea vizelor pentru SUA şi blocarea proprietăţilor acestor persoane. Cei vizaţi de sancţiuni ar avea apoi 30 de zile pentru a-şi opri activitatea în cadrul proiectului Nord Stream 2.

Oficialii americani consideră că gazoductul va creşte dependenţa Europei de energia rusă, va spori veniturile Moscovei şi va amplifica influenţa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Cu toate acestea, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a îndemnat SUA să nu se implice în politica energetică europeană.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici