Donald Trump acuză autorităţile din Cuba că ar fi făcut "nişte lucruri rele" diplomaţilor americani

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a declarat indignat de situaţia diplomaţilor de la Ambasada americană din Cuba, care au fost vătămaţi în urma unor presupuse atacuri cu arme sonice, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

570 afișări
Imaginea articolului Donald Trump acuză autorităţile din Cuba că ar fi făcut "nişte lucruri rele" diplomaţilor americani

Donald Trump acuză autorităţile din Cuba că ar fi făcut "nişte lucruri rele" diplomaţilor americani

"Au făcut nişte lucruri rele în Cuba", a declarat liderul de la Casa Albă, la scurt timp după ce Departamentul de Stat a anunţat o amplă reducere a personalului american de la reprezentanţa diplomatică de la Havana.

În luna august, Statele Unite au făcut publice faptul că mai mulţi diplomaţi americani au suferit pierderi de auz inexplicabile, iar Guvernul de la Ottawa a anunţat la rândul său că cel puţin un diplomat canadian a fost tratat de asemenea pentru acelaşi diagnostic.

În toamna anului 2016, o serie de diplomaţi americani au suferit pierderi de auz, conform unor oficiali. Unele simptome ale acestora erau atât de severe încât au fost forţaţi să-şi încheie activitatea şi să se reîntoarcă în SUA.

Oficialii au transmis că pierderea auzului diplomaţilor pare să fi fost cauzată în mod deliberat prin folosirea unui fel de aparat sonic ce operează în afara razei de sunete perceptibile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici