Donald Trump acuză cotidianul NYT că difuzează „ştiri false” despre programul balistic nord-coreean

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat marţi cotidianul The New York Times, denunţând difuzarea unui material "imprecis" de tip "ştire falsă" despre activităţile balistice ale Coreei de Nord.

828 afișări
Imaginea articolului Donald Trump acuză cotidianul NYT că difuzează „ştiri false” despre programul balistic nord-coreean

Donald Trump acuză cotidianul NYT că difuzează „ştiri false” despre programul balistic nord-coreean

"Ştirea din New York Times despre dezvoltarea de către Coreea de Nord a bazelor balistice este imprecisă. Avem cunoştinţă în totalitate despre bazele respective, nimic nou şi nimic anormal. Doar alte ştiri false. Eu voi fi primul care va semnala dacă lucrurile se înrăutăţesc!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Cotidianul The New York Times a difuzat imagini obţinute prin satelit cu presupuse baze balistice nord-coreene.

Regimul din Coreea de Nord probabil menţine în funcţiune cel puţin 13 baze de sisteme balistice în pofida negocierilor cu Statele Unite, arată date ale Institutului american Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, şi preşedintele SUA, Donald Trump, au pledat, în iunie, pentru denuclearizare, fără însă a oferi detalii. Coreea de Nord a dispus suspendarea testelor balistice şi nucleare, în contextul negocierilor cu Statele Unite şi Coreea de Sud. Joseph Bermudez, analist la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (CSIS), a declarat luni că, în pofida negocierilor internaţionale, în Coreea de Nord continuă lucrările la întreţinere şi modernizare a unor baze balistice. Specialiştii CSIS au identificat cel puţin 13 baze balistice secrete în Coreea de Nord şi există suspiciuni că ar fi şi altele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici