Donald Trump acuză Google de acţiuni "ilegale", avertizând compania online înaintea scrutinului prezidenţial din 2020

Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat marţi seară compania online Google că a încercat să submineze campania sa electorală din anul 2016 prin acţiuni "ilegale", avertizând că va urmări situaţia înaintea scrutinului prezidenţial din 2020.

803 afișări
Imaginea articolului Donald Trump acuză Google de acţiuni "ilegale", avertizând compania online înaintea scrutinului prezidenţial din 2020

Donald Trump acuză Google de acţiuni "ilegale", avertizând compania online înaintea scrutinului din 2020

Directorul general al "Google, Sundar Pichai, a venit în Biroul Oval şi s-a străduit să explice cât de mult mă place, să spună că Administraţia face treabă bună, că Google nu are legături cu armata Chinei, că nu au ajutat-o pe escroaca Hillary în detrimentul meu în scrutinul din 2016, că, în pofida a tot ce s-a spus contrar, ei nu intenţionează să afecteze ilegal scrutinul din 2020. Totul părea bine până când l-am urmărit pe Kevin Cernekee, un inginer de la Google, spunând lucruri teribile despre ce au făcut în 2016 şi că vor să se asigure că Trump pierde în 2020. (Moderatorul Fox Business -n.red.) Lou Dobbs a afirmat că aceasta este o fraudă la adresa publicului american. Peter Schweizer (jurnalist la Breitbart News -n.red.) a constatat cu certitudine că au fost limitate ştirile negative despre Hillary Clinton (candidatul democrat la preşedinţia SUA în 2016 -n.red.) şi au fost amplificate ştirile negative despre Donald Trump. Acţiuni foarte ilegale. Urmărim Google cu multă atenţie!", a declarat Donald Trump, marţi seară, prin Twitter.

Donald Trump, care va candida pentru un nou mandat de preşedinte al SUA în 2020, a criticat frecvent Google şi alte companii din domeniul tehnologiei informaţionale, susţinând acuzaţii enunţate de activişti politici conservatori privind abordări incorecte în mediul online.

Compania Google a respins criticile preşedintelui Statelor Unite. "Depunem mari eforturi pentru fabricarea produselor noastre şi aplicăm politici în moduri care nu ţin cont de tendinţe politice. Distorsionarea rezultatelor online în scopuri politice ar afecta afacerea noastră şi ar fi împotriva misiunii noastre de a furniza conţinut de folos tuturor utilizatorilor", a reacţionat un purtător de cuvânt al Google citat de agenţia de presă Reuters.

Taguri:
sua,
politică,
google

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici