Donald Trump acuză UE de utilizarea unor măsuri comerciale "incorecte" contra SUA/ CE îl avertizează să nu arunce cu "pietre" dacă are "casă de sticlă"

Preşedintele american, Donald Trump, a denunţat, luni, taxele "incorecte" folosite de Uniunea Europeană împotriva produselor din Statele Unite, precizând că secretarul Comerţului, Wilbur Ross, va purta discuţii cu oficiali de la Bruxelles pe această temă.

9871 afișări
Imaginea articolului Donald Trump acuză UE de utilizarea unor măsuri comerciale "incorecte" contra SUA/ CE îl avertizează să nu arunce cu "pietre" dacă are "casă de sticlă"

Donald Trump acuză UE de utilizarea unor măsuri comerciale "incorecte" contra SUA/ CE îl avertizează pe liderul american să nu arunce cu "pietre" dacă are "casă de sticlă"

"Secretarul Comerţului, Wilbur Ross, va purta discuţii cu reprezentanţi ai Uniunii Europene despre eliminarea taxelor imense şi barierelor pe care europenii le folosesc împotriva Statelor Unite. Este vorba de măsuri incorecte faţă de fermierii şi producătorii americani", a transmis Donald Trump luni prin Twitter.

Acuzaţiile lui Donald Trump împotriva Uniunii Europene intervin în contextul în care el a decis impunerea de taxe suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu. Uniunea Europeană a ameninţat Statele Unite cu măsuri de retorsiune din cauza acestei decizii, iar liderii europeni au cerut negocieri cu Washingtonul.

UE respinge acuzaţiile lui Donald Trump şi ameninţă cu o reacţie "fermă şi proporţionată"

Comisia Europeană a respins, luni după-amiază, acuzaţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, privind practicile comerciale, constatând că liderul de la Casa Albă prezintă date selective şi avertizând că Uniunea Europeană este pregătită să aibă o reacţie "fermă şi proporţionată".

"Prezentarea în mod selectiv a unor tarife speciale într-un anumit domeniu, precum taxele la importurile de maşini impuse de ambele părţi, conduce la pierderea imaginii de ansamblu, fără a ţine cont de nivelurile mai mici la alte produse", a reacţionat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit agenţiei Reuters.

"Piaţa UE este una dintre cele mai deschise din lume, iar dacă cineva începe să arunce cu pietre trebuie să se asigure că nu locuieşte într-o casă de sticlă", precizează Comisia Europeană, avertizând că, deşi preferă dialogul, este pregătită să riposteze "ferm şi proporţionat" la taxele vamale decise de Donald Trump la importurile de oţel şi aluminiu.

Preşedintele american, Donald Trump, a denunţat, luni, presupuse taxe "incorecte" folosite de Uniunea Europeană împotriva produselor din Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici