Donald Trump admite că Rusia s-a implicat în alegerile prezidenţiale: Barack Obama ştia şi nu a făcut nimic

Preşedintele american Donald Trump a declarat, joi, în cadrul unei vizite în Polonia, că Rusia s-a implicat în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, iar fostul preşedinte Barack Obama avea aceste informaţii şi nu a acţionat în niciun fel, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

645 afișări
Imaginea articolului Donald Trump admite că Rusia s-a implicat în alegerile prezidenţiale: Barack Obama ştia şi nu a făcut nimic

Donald Trump admite că Rusia s-a implicat în alegerile prezidenţiale: Barack Obama ştia şi nu a făcut nimic

"Sunt de acord că Rusia s-a implicat în alegerile din 2016, dar cred că au fost şi alţi oameni şi/sau alte ţări. Nu văd nimic în neregulă cu această declaraţie, atât timp cât nimeni nu ştie sigur. Foarte mulţi oameni interferează şi asta se întâmplă de foarte mult timp, dar nu vreau să ofer informaţii specifice", a declarat Trump, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu omologul său polonez Andrzej Duda.

Donald Trump s-a referit la rapoartele serviciilor de informaţii privind existenţa armelor de distrugere în masă în timpul războiului din Irak, pentru a lăsa de înţeles că descoperirile comunităţii de informaţii despre implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale ar putea să nu fie corecte.

"În 2003, toată lumea era 100% sigură că Irak deţine arme de distrugere în masă. Ghici ce, a rezultat un mare dezastru. S-au înşelat şi asta a condus la un dezastru. Numărul agenţiilor de informaţii care au descoperit interferenţa Rusiei este de trei sau patru, nu de 17 cum s-a zis", a spus Trump.

Preşedintele american susţine că predecesorul său Barack Obama a fost informat de CIA despre interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale, dar Obama nu a acţionat în niciun fel pentru a o avantaja pe Hillary Clinton.

"Lucrul pe care trebuie să-l menţionez este că Barack Obama a aflat despre acest lucru când era preşedinte, a primit informaţii în luna august că este vorba de Rusia. Alegerile au avut loc în noiembrie şi nu a făcut nimic în aceste luni. De ce nu a făcut nimic în această privinţă? Ce cred eu că s-a întâmplat este că Obama a crezut că Hillary Clinton va câştiga alegerile prezidenţiale şi a decis că e mai bine să nu intervină, să lase lucrurile aşa. Multă lume zice că Obama s-a sufocat, n-a ştiut ce să facă... dar eu cred că nu a acţionat în mod intenţionat, a luat o decizie politică. Dacă ar fi ştiut că eu voi câştiga alegerile, ar fi acţionat în multe moduri", a spus Trump.

FBI, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

În luna iunie, fostul director al FBI James Comey a declarat în timpul audierilor din Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA că prima intruziune cibernetică a Rusiei a fost depistată în vara anului 2015, iar tentativele au vizat agenţii guvernamentale şi nonguvernamentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici