Donald Trump afirmă că "nu-şi poate imagina că Rusia e încântată" după noul test balistic nord-coreean

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, "nu-şi poate imagina că Rusia e încântată" după ce racheta lansată de forţele regimului din Coreea de Nord s-ar fi prăbuşit la aproximativ 100 de kilometri sud de oraşul rus Vladivostok, se afirmă într-un comunicat al Casei Albe.

3230 afișări
Imaginea articolului Donald Trump afirmă că "nu-şi poate imagina că Rusia e încântată" după noul test balistic nord-coreean

Donald Trump afirmă că "nu-şi poate imagina că Rusia e încântată" după noul test balistic nord-coreean (Imagine: Hepta)

"În contextul în care racheta s-a prăbuşit atât de aproape de teritoriul rus, de fapt mai aproape de Rusia decât de Japonia, preşedintele nu-şi poate imagina că Rusia e încântată", se arată în comunicat, potrivit postului CNN.

"Această nouă provocare să servească drept un apel către toate naţiunile pentru implementarea de sancţiuni mai dure împotriva Coreei de Nord", se mai precizează în comunicat.

SUA au calculat că racheta nord-coreeană s-a prăbuşit în Marea de Est (Marea Japoniei), la aproximativ 60 de mile (96 de kilometri) sud de regiunea oraşului Vladivostok, a declarat un oficial american pentru CNN. La Vladivostok se află şi baza principală a Flotei din Pacific a Rusiei.

Pe de altă parte, China a îndemnat la reţinere în urma cel mai nou test balistic al regimului stalinist de la Phenian.

"Situaţia actuală din peninsula Coreea este complexă şi fragilă. Toate părţile ar trebui să dea dovadă de reţinere şi să se abţină de la acţiuni care ar putea escalada suplimentar tensiunile din regiune", se afirmă într-un comunicat la Ministerului chinez de Externe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici