Donald Trump afirmă că urmăreşte "foarte atent" criza politică din Belarus

  • Donald Trump: "Urmăresc foarte atent" situaţia politică din Belarus
  • Administraţia SUA a îndemnat regimul de la Minsk să înceteze acţiunile de reprimare
  • Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat
820 afișări
Imaginea articolului Donald Trump afirmă că urmăreşte "foarte atent" criza politică din Belarus

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat, luni, că urmăreşte "foarte atent" situaţia politică din Belarus, unde opoziţia contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

"Urmăresc foarte atent" situaţia politică din Belarus, a afirmat Donald Trump, potrivit Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

"Este teribil. Situaţia din Belarus este teribilă", a subliniat Donald Trump, conform Reuters.

Cetăţenii din Belarus au dreptul să participe la proteste, a declarat săptămâna trecută secretarul de Stat american, Mike Pompeo, îndemnând Administraţia autoritaristă de la Minsk să înceteze acţiunile de reprimare. "Vrem ca poporul belarus să se bucure de libertăţile pe care le revendică. Cerem urgent ca manifestaţiile nonviolente să fie protejate, nu este în interesul nimănui să se intervină în acest fel", a afirmat Mike Pompeo. Secretarul de Stat american a anunţat că se consultă cu Uniunea Europeană pe tema reacţiei faţă de criza din Belarus.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici