Donald Trump aflase deja de câteva săptămâni de lipsa de transparenţă a lui Flynn în privinţa Rusiei

Casa Albă a admis faptul că preşedintele american, Donald Trump, a fost înştiinţat în urmă cu câteva săptămâni că Michael Flynn, fostul consilier pentru Siguranţă Naţională, a uitat "detalii esenţiale" despre conversaţia pe care a avut-o cu ambasadorul Rusiei în SUA, informează The Independent.

503 afișări
Imaginea articolului Donald Trump aflase deja de câteva săptămâni de lipsa de transparenţă a lui Flynn în privinţa Rusiei

Donald Trump aflase deja de câteva săptămâni de lipsa de transparenţă a lui Flynn în privinţa Rusiei (Imagine: Ron Sachs)

Deşi preşedintele american deţinea aceste informaţii, el a ales ca Flynn să nu fie concediat de îndată.

Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Michael Flynn, a demisionat pe fondul unui scandal generat de discuţia pe care ar fi avut-o cu ambasadorul rus pe tema sancţiunilor americane înaintea investirii lui Donald Trump. Oficiali ai echipei lui Donald Trump au fost înştiinţaţi de procurorul general în funcţie al SUA că există temeri în privinţa faptului că detaliile ascunse ale concersaţiei l-ar putea face vulnerabil unui potenţial şantaj din partea Moscovei.

Chiar şi vice-preşedintelui american, Mile Pence, i-au fost aduse la cunoştinţă interacţiunile lui Flynn cu Rusia, la 11 zile după ce Donald Trump a aflat despre acestea.

Marţi, Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a explicat că preşedintele SUA, Donald Trump, i-a cerut consilierului pentru Siguranţă Naţională, Michael Flynn, să demisioneze, din cauza unei probleme de încredere, nu a uneia de tip juridic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici