Donald Trump analizează posibilitatea graţierii lui Edward Snowden

  • Donald Trump analizează posibilitatea graţierii lui Edward Snowden, aflat în Rusia
  • Preşedintele SUA: "Voi începe să mă gândesc la acest lucru"
  • Edward Snowden a fugit în Rusia după ce a dezvăluit în 2013 documente secrete despre operaţiuni NSA
1072 afișări
Imaginea articolului Donald Trump analizează posibilitatea graţierii lui Edward Snowden

Donald Trump analizează posibilitatea graţierii lui Edward Snowden

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că analizează posibilitatea graţierii lui Edward Snowden, un fost colaborator al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) care a fugit în Rusia după ce a dezvăluit documente secrete despre activităţi ale Agenţiei pentru Siguranţa Naţională (NSA).

"Voi începe să mă gândesc la acest lucru", a declarat Donald Trump, potrivit Reuters, referindu-se la graţiere, în cadrul unei conferinţe de presă desăşurate în Bedminster, New Jersey.

În urmă cu câteva zile, Donald Trump a afirmat pentru cotidianul The New York Post că "multă lume crede că Edward Snowden nu este tratat corect" de autorităţile americane.

Procurorii americani cer ca Edward Snowden să fie extrădat din Rusia pentru a fi judecat pentru spionaj.

Edward Snowden a fugit din Statele Unite şi a primit azil în Rusia după ce a dezvăluit în 2013 documente secrete despre operaţiuni internaţionale de supraveghere desfăşurate de NSA.

Avocatul rus al lui Edward Snowden, Anatoly Kucherena, a declarat că autorităţile americane nu trebuie să acorde doar graţiere, ci şi să renunţe la toate acuzaţiile. "A acţionat nu doar în interesul cetăţenilor americani, ci şi în interesul întregii omeniri", a spus avocatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici