Donald Trump ar fi solicitat excluderea companiei Amazon din licitaţia pentru contractul JEDI al Pentagonului

Preşedintele SUA, Donald Trump, ar fi cerut în mod explicit exluderea companiei Amazon din licitaţia Pentagonului pentru contractul The Joint Enterprise Defense Infrastructure, în valoare de 10 miliarde de dolari, conform cărţii „Holding The Line: Inside Trump’s Pentagon with Secretary Mattis”.

1145 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar fi solicitat excluderea companiei Amazon din licitaţia pentru contractul JEDI al Pentagonului

Donald Trump ar fi solicitat excluderea companiei Amazon din licitaţia pentru contractul JEDI al Pentagonului

Conform cărţii ce urmează a fi publicată, citată de site-ul postului CNBC, care vizează mandatul fostului secretar american pentru Apărare James Mattis, liderul de la Casa Albă ar fi solicitat eliminarea companiei Amazon, preferată în sondajele de opinie premergătoare deciziei, din licitaţia pentru contractarea Pentagonului.

Contractul în valoare de peste 10 miliarde de dolari, The Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), a fost oferit companiei Microsoft vineri, crescând veniturile acesteia cu mai mult de 3%.

În vara anului 2018, preşedintele Trump i-ar fi cerut lui James Mattis excluderea Amazon din rândul potenţialelor companii contractoare pentru JEDI, conform declaraţiilor lui Guy Snodgrass, responsabil cu scrierea discursurilor fostului ministru de Apărare, citat în cartea „Holding The Line: Inside Trump’s Pentagon with Secretary Mattis”.

Potrivit aceloraşi declaraţii, incluse în cartea citată, Mattis s-ar fi opus propunerii liderului american. „Nu vom face asta. Aceasta (selecţia, n.red.) va fi făcută ca la carte, atât legal, cât şi etic.”, a scris Snodgrass.

Departamentul de Apărare de la Casa Albă nu a răspuns comentariilor descrise în carte. Similar, nici cele două companii implicate, Amazon şi Microsoft, nu au oferit comentarii pe fondul demersului preşedintelui american.

Contractul JEDI este cotat la valoarea de 10 miliarde de dolari şi va fi aplicat pe parcursul următorilor 10 ani. Dacă se va dovedi a valora mai mult de atât, acesta va reprezenta un beneficiu mai mare pentru Microsoft decât ar fi reprezentat pentru Amazon.

Contractul de 10 ani pentru “Joint Enterprise Defense Infrastructure” are ca scop tehnologizarea Departamentului de Apărare al SUA. Conform contractului, Microsoft va furniza analize bazate pe inteligenţă artificială şi va înregistra secrete militare clasificate, printre alte servicii. Oferta Amazon a atras critici din partea companiilor rivale şi a preşedintelui american Donald Trump. Compania a declarat vineri că a fost „surprinsă” de decizie.

Taguri:
sua,
amazon,
jedi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici