Donald Trump: Aş putea fi cea mai populară persoană din Europa, dar nu-mi pasă de Europa

Preşedintele SUA, Donald Trump, susţine că ar putea deveni "cea mai populară persoană din Europa" şi ar putea "candida pentru orice funcţie" în Europa, dacă ar dori acest lucru, adăugând însă că nu-i pasă de Europa, informează postul Deutsche Welle.

1508 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Aş putea fi cea mai populară persoană din Europa, dar nu-mi pasă de Europa

Donald Trump: Aş putea fi cea mai populară persoană din Europa, dar nu-mi pasă de Europa

"Nu ar trebui să fiu popular în Europa. Dacă aş fi popular în Europa, (înseamnă că) nu mi-aş face treaba", a declarat preşedintele american, după ce a fost criticat de senatorul republican Mitt Romney în legătură cu impopularitatea sa în Europa.

"În 2016, într-un sondaj Pew Research Centre, 84% din oamenii din Germana, Marea Britanie, Franţa, Canada şi Suedia considerau că preşedintele american va «face ceea ce trebuie în privinţa relaţiilor internaţionale»", a scris Romney, adăugând: "Un an mai târziu, acest număr a scăzut la 16%".

Trump a afirmat însă că a fost ales preşedinte de contribuabilii americani, nu de europeni.

"Nu sunt ales de europeni, sunt ales de americani - de contribuabilii americani", a declarat liderul de la Casa Albă, adăugând că are "relaţia cu liderii Europei este foarte bună".

Mai mulţi lideri europeni, inclusiv cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron, au avut dispute cu Trump pe teme precum imigraţie, comerţ sau schimbări climatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici