Donald Trump cere Chinei ridicarea taxelor vamale impuse produselor agricole

Preşedintele american Donald Trump a cerut Administraţiei de la Beijing să ridice taxele vamale impuse produselor agricole provenite din Statele Unite, având în vedere evoluţia bună a discuţiilor comerciale dintre cele două ţări, relatează Euronews.

759 afișări
Imaginea articolului Donald Trump cere Chinei ridicarea taxelor vamale impuse produselor agricole

Donald Trump cere Chinei ridicarea taxelor vamale impuse produselor agricole

„Am cerut Chinei să ridice imediat taxele vamale impuse produselor noastre agricole (inclusiv carnea de porc, vită etc.), având în vedere că discuţiile comerciale evoluează bine”, a declarat preşedintele american prin intermediul unei postări pe Twitter.

„Acest lucru este foarte important pentru fermierii noştri- şi pentru mine”, a adăugat Trump.

De asemenea, preşedintele american a reiterat faptul că a amânat creşterea taxelor vamale impuse importurilor din China, programată pentru data de 1 martie. Taxele vamale erau programate să crească de la 10% la 25%.

Creşterea era iniţial programată pentru data de 1 ianuarie, dar productivitatea discuţiilor dintre Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping au dus la amânarea cu 90 de zile a termenului.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică amânarea creşterii taxelor aplicate importurilor din China, datorită progresului făcut în cadrul negocierilor comerciale dintre cele două ţări.

„Voi amâna creşterea taxelor, programată pentru data de 1 martie. Având în vedere progresul făcut de ambele părţi, vom planifica şi un summit între mine şi preşedintele chinez Xi Jinping, la Mar-a-Lago, pentru a concluziona acordul. Un weekend foarte bun pentru SUA&China!”, a declarat Donald Trump duminică, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici