Donald Trump consideră că George W. Bush ar fi trebuit demis

Preşedintele american George W. Bush ar fi trebuit destituit pentru că a minţit poporul în legătură cu Irakul, a apreciat miercuri miliardarul Donald Trump, un mare susţinător al Partidului Republican.

19 afișări
Imaginea articolului Donald Trump consideră că George W. Bush ar fi trebuit demis

Donald Trump consideră că George W. Bush ar fi trebuit demis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trump s-a declarat surprins că democraţii nu au demarat procedurile de destituire împotriva preşedintelui după ce au obţinut majoritatea în Congresul american, în 2006.

"Ar fi fost un lucru minunat", a declarat magnatul imobiliar, care nu îi iartă preşedintelui pretextele avansate pentru a justifica ofensiva din Irak din 2003.

"A minţit. Ne-a dus în război în baza unor minciuni", a declarat Trump, în vârstă de 62 de ani.

El a făcut comparaţie cu scandalul Monica Lewinsky, în care a fost implicat predecesorul lui Bush, Bill Clinton, în 1999.

"Uitaţi câte probleme a avut Bill Clinton pentru un lucru fără importanţă. Au încercat să îl destituie, ceea ce a fost ridicol", a explicat Trump.

"Iar Bush ne-a implicat în acest război oribil cu minciuni, pretinzând că acolo există arme de distrugere în masă şi multe alte lucruri care s-au dovedit false", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici