Donald Trump denunţă tentativele lui Joe Biden de distragere a atenţiei de la eşecul politic

  • Donald Trump respinge acuzaţiile lui Joe Biden privind responsabilitatea sa în violenţele produse la Capitoliu în ianuarie 2021
  • Joe Biden: "Un preşedinte nu doar că a pierdut alegerile, ci a încercat să împiedice transferul paşnic al puterii"
  • Trump: "Acest teatru politic este o distragere a atenţiei de la faptul că Biden a eşuat total"
2329 afișări
Imaginea articolului Donald Trump denunţă tentativele lui Joe Biden de distragere a atenţiei de la eşecul politic

Fostul preşedinte american Donald Trump a reacţionat vehement, joi, la acuzaţiile privind implicarea în organizarea violenţelor produse în urmă cu un an la Capitoliu, denunţând tentativele preşedintelui Joseph Biden de divizare a SUA şi de distragere a atenţiei de la politicile "inepte".

"Biden, care distruge naţiunea noastră prin politici nebuneşti ale frontierelor deschise, prin alegeri marcate de corupţie, prin politici energetice dezastruoase, prin obligativităţi neconstituţionale şi prin decizii devastatoare de închidere a şcolilor, mi-a folosit astăzi numele pentru a diviza şi mai mult America. Acest teatru politic este o distragere a atenţiei de la faptul că Biden a eşuat total. Ţara noastră nu mai are frontiere, a pierdut total şi complet controlul asupra pandemiei Covid (sunt cifre record), nu mai este independentă energetic, inflaţia s-a amplificat, armata este în haos, iar retragerea, predarea în Afganistan a fost poate cea mai penibilă zi din istoria îndelungată şi distinsă a Statelor Unite şi sunt multe alte lucruri", a afirmat Donald Trump, conform mai multor comunicate postate joi pe site-ul propriu şi vizualizate de MEDIAFAX.

"De ce nu discută Comisia Deloc Selectă formată din activişti tendenţioşi din punct de vedere politic, care a decis verdictul de mult timp, despre scrutinul prezidenţial fraudat din 2020? Deoarece nu au răspunsuri şi justificări pentru ce s-a întâmplat. Au scăpat cu aceste lucruri şi duc ţara spre distrugere. Vor să fie anulate toate discuţiile despre alegeri. Priviţi cifrele, vorbesc de la sine. Nu sunt justificabile, iar presa complice evocă Marea Minciună, când de fapt Marea Minciună a fost chiar scrutinul. Politicienii democraţi vor această zi de 6 ianuarie pentru a alimenta temerile şi a diviza America. Iar eu spun să o aibă, deoarece America priveşte dincolo de minciunile şi de polarizările lor", a continuat fostul preşedinte al SUA.

"Biden depune mari eforturi pentru a încerca să distragă atenţia de la activităţile incompetente pe care le desfăşoară. (...) Ca urmare a modului de conducere inept prin care a deschis frontierele, ca urmare a incompetenţei în cazul Covid-19, a pierderii independenţei energetice, a armatei în haos, a inflaţiei puternice, a alegerilor marcate de corupţie şi a lipsei unei poziţii puternice pe plan mondial, naţiunea noastră, poate pentru prima dată, şi-a pierdut încrederea. Este foarte dureros pentru mulţi oameni să îl vadă pe Biden vorbind. Ei sunt cei care au încercat să oprească transferul paşnic al puterii printr-un scrutin fraudat. Priviţi cifrele. Chiar crede cineva că Biden l-a depăşit pe Obama în rândul populaţiei de culoare în anumite oraşe care puteau schimba rezultatul, dar în niciun alt loc? (...) Au răspândit o serie de minciuni despre mine şi Rusia timp de patru ani pentru a încerca să schimbe rezultatul scrutinului din 2016, iar acum mint şi despre cum au interferat asupra scrutinului din 2020. Marile companii din domeniul tehnologiei informaţionale au fost folosite ilegal. De unde au venit acele voturi în Georgia, unde tocmai s-a aflat că au vândut buletine de vot cu 10 dolari bucata, sau în Pennsylvania, Arizona şi Wisconsin. El se comportă ca şi cum ar fi fost victimă, dar de fapt noi suntem victimele (...)", a subliniat Donald Trump, denunţând încă o dată "infracţiunile" comise în scrutinul prezidenţial din 2020.

Joe Biden a rostit un discurs la un an de la protestele violente de la Capitoliu

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat, joi, la un an de la protestele violente produse la Capitoliu, că un astfel de "atac asupra democraţiei", o formă de "insurecţie armată", nu trebuie să se repete, cerând aflarea adevărului despre implicarea fostului preşedinte Donald Trump în violenţe. "Pentru prima dată în istoria noastră, un preşedinte nu doar că a pierdut alegerile, ci a încercat să împiedice transferul paşnic al puterii în timp ce o mulţime de oameni violenţi atacau Capitoliul. Dar au eşuat. Democraţia a fost atacată, dar noi, cetăţenii, am rezistat, am prevalat (...) Adevărul este că un fost preşedinte al Statelor Unite ale Americii a creat şi a răspândit o serie de minciuni despre scrutinul din 2020. A făcut acest lucru deoarece apreciază puterea mai mult decât principiile, deoarece consideră interesele sale mai importante decât ale ţării. De fapt, este un fost preşedinte, un fost preşedinte învins la o diferenţă de peste şapte milioane de voturi. Scrutinul a fost liber şi corect. Pur şi simplu, nu există deloc dovezi că rezultatele scrutinului au fost inexacte", a declarat Joseph Biden.

"Cei care au atacat nu au fost un grup de turişti. A fost o insurecţie armată. Protestatarii nu încercau să susţină voinţa poporului, ci încercau să nege voinţa poporului. Acum, nu se pune problema de a rămâne ancoraţi în trecut. Dar trebuie să ne asigurăm că trecutul nu este îngropat. Acesta este singurul drum înainte, aşa procedează marile naţiuni, nu îngroapă adevărul, ci îl admit", a adăugat Joseph Biden. Liderul de la Casa Albă i-a criticat pe politicienii republicani care îi iau apărarea lui Donald Trump şi a cerut aflarea adevărului despre violenţele produse la Capitoliu pe 6 ianuarie 2021. "Unii oameni curajoşi din Partidul Republican se opun aflării adevărului, susţinând linia de partid. Iar mulţi alţii transformă partidul în altceva. Par să nu mai vrea să fie partidul lui Lincoln, Eisenhower, Reagan, al preşedinţilor din familia Bush. Oricare ar fi disensiunile mele cu republicanii pe tema susţinerii principiilor statului de drept şi nu a principiilor unui singur om, eu voi încerca de fiecare dată să cooperăm. Să găsim soluţii comune acolo unde este posibil, deoarece avem aceeaşi credinţă în democraţie şi, astfel, totul este posibil", a subliniat Joseph Biden.

Camera Reprezentanţilor a creat o Comisie pentru a ancheta violenţele produse pe 6 ianuarie 2021

Camera Reprezentanţilor a solicitat documente oficiale şi a citat apropiaţi ai fostului preşedinte Donald Trump în cadrul investigaţiei privind protestele violente produse pe 6 ianuarie 2021. Donald Trump a cerut în decembrie 2021 Curţii Supreme de Justiţie din SUA să blocheze transferul documentelor Administraţiei pe care a condus-o către Comisia specială a Camerei Reprezentanţilor care se ocupă de anchetă. Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanţilor fostului preşedinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine. Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru "instigare la insurecţie" în cazul protestelor violente din 6 ianuarie, dar Senatul a dispus achitarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici