Donald Trump: Dina Powell ar putea fi viitorul ambasador al Statelor Unite la ONU

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că ia în considerare numirea Dinei Powell în funcţia de ambasador al Statelor Unite la Naţiunile Unite, în urma demisiei lui Nikki Haley, infirmând şi zvonul conform căruia va oferi funcţia fiicei sale, Ivanka Trump, relatează Reuters.

759 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Dina Powell ar putea fi viitorul ambasador al Statelor Unite la ONU

Donald Trump: Dina Powell ar putea fi viitorul ambasador al Statelor Unite la ONU

Donald Trump a făcut anunţul în cadrul unei conferinţe la Casa Albă, la doar câteva ore după ce a anunţat că Nikki Haley va părăsi funcţia la finalul acestui an.

De asemenea, preşedintele a anunţat că va face alegerea finală cu ajutorul lui Haley.

Dina Powell a fost consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională în primul an al mandatului preşedintelui Trump şi a jucat un rol important în cadrul eforturilor din Estul Mijlociu. După ce a părăsit funcţia de consilier, s-a întors în cadrul companiei Golden Sachs, unde a lucrat pentru mai mult de zece ani. Powell a fost un oficial de rang înalt şi în cadrul Administraţiei Bush.

Donald Trump a negat zvonurile conform cărora funcţia va fi ocupată de fiica acestuia, Ivanka, menţionând că deşi ar fi „incredibilă” pentru funcţia aceasta, nu vrea să fie acuzat de nepotism.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici