Donald Trump, după decizia justiţiei privind imigraţia: Dacă se întâmplă ceva daţi vina pe judecător

Preşedintele Donald Trump şi-a petrecut week-end în Florida, fără staff-ul de la Casa Albă, şi n-a ratat ocazia de a emite noi atacuri la adresa judecătorului care i-a blocat ordinul privind refugiaţii.

13448 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, după decizia justiţiei privind imigraţia: Dacă se întâmplă ceva daţi vina pe judecător

Donald Trump, după decizia justiţiei privind imigraţia: Dacă se întâmplă ceva daţi vina pe judecător (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Într-o postare pe Twitter, Trump l-a criticat pe judecătorul James Robart, care săptămâna trecută a decis să ridice restricţia impusă cetăţenilor din şapte ţări cu majoritate musulmană de a intra în Statele Unite timp de 90 de zile, precum şi interdicţia de 120 de zile impusă refugiaţilor, ori cea şi cea pe termen nelimitat care îi priveşte pe refugiaţii din Siria, relatează CNN.

"Pur şi simplu nu pot să cred că un judecător poate pune ţara într-un astfel pericol. Dacă se întâmplă ceva daţi vina pe el şi pe sistemul judiciar. Să bagi oamenii în asta. E rău!" a scris Donald Trum pe Twitter. El a precizat că va ataca decizia curţii şi îl va urmări pe judecător care mai poate da şi alte decizii similare.

Departamentul de Securitate Internă din SUA a anunţat sâmbătă că a suspendat toate acţiunile care vizează punerea în aplicare a ordinului preşedintelui Donald Trump privind imigraţia, realtează site-ul postului CNN.

"În concordanţă cu ordinul judecătoresc, Departamentul de Securitate Internă a suspendat toate acţiunile care vizează implementarea secţiunilor vizate din cadrul ordinului executiv intitulat «Protejarea naţiunii de intrarea teroriştilor străini pe peritoriul Statelor Unite»", a anunţat responsabilul pentru presă al Departamentului.

Acesta a mai spus că Departamentul va relua examinarea călătorilor aşa cum proceda înainte de semnarea ordinului executiv.

De asemenea, un oficial din cadrul Departamentului de Stat american a declarat pentru CNN că acesta din urmă a anulat deciziile de revocare provizorie a vizelor, atât timp cât aceste vize nu au fost ştampilate sau marcate ca fiind anulate.

"Am anulat revocarea provizorie a vizelor, măsură generată de decretul prezidenţial numărul 13769. Persoanele ale căror vize nu au fost în mod fizic anulate pot acum călători dacă viza este valabilă", a explicat un purtător de cuvânt al Departamentului, citat de Le Figaro.

Departamentul de Stat a anunţat că vizele a mai puţin de 60.000 de persoane au fost retrase de la semnarea ordinului. Nu se ştie deocamdată câţi dintre aceştia nu mai deţin vize, în sensul în care acesta au fost în mod fizic anulate.

Decretul semnat de Trump în urmă cu o săptămână interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite în cazul tuturor refugiaţilor, oricare ar fi originea lor, timp de 120 de zile, iar în cazul refugiaţilor sirieni, pe perioadă nedeterminată. De asemenea, prin ordin se interzice intrarea pe teritoriul SUA timp de 90 de zile cetăţenilor provenind din şapte state cu populaţie majoritar musulmană, consideraţi surse de terorişti de către Washington: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Iran, Siria şi Yemen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici