Donald Trump face demersuri pentru a opri ancheta privind afacerile sale. Procurorul general din New York a fost dat în judecată

  • Procurorul general, Letitia James, încearcă să îl interogheze sub jurământ pe fostul preşedinte luna viitoare, în cadrul unei anchete de lungă durată.
  • Donald Trump a intentat luni un proces împotriva procurorului general al statului New York, Letitia James, încercând să oprească ancheta civilă a acesteia privind afacerile sale.
  • Trump şi avocaţii săi susţin de mult timp că ancheta a fost influenţată politic.
  • Procesul cere judecătorului să fie de acord şi să oprească ancheta.
799 afișări
Imaginea articolului Donald Trump face demersuri pentru a opri ancheta privind afacerile sale. Procurorul general din New York a fost dat în judecată

Donald Trump face demersuri pentru a opri ancheta privind afacerile sale. Procurorul general din New York a fost dat în judecată

Acţiunea, depusă la o instanţă federală din nordul statului New York de către Donald Trump şi afacerea imobiliară a familiei sale, susţine că ancheta lui James, care durează de mai bine de doi ani, a încălcat drepturile constituţionale ale fostului preşedinte, potrivit The New York Times.
 
Misiunea ei este ghidată exclusiv de animozitatea politică şi de dorinţa de a hărţui, intimida şi exercita represalii împotriva unui cetăţean privat pe care îl consideră un adversar politic", se arată în proces.
 
În cazul în care James ar găsi dovezi că sunt nereguli, ea ar putea intenta un proces împotriva lui Trump, dar, deoarece este o anchetă civilă, nu ar putea depune acuzaţii penale.
 
Acţiunea în instanţă a lui Trump vine la mai puţin de două săptămâni după ce Letitia James a semnalat că va încerca să-l interogheze pe acesta sub jurământ la începutul lunii viitoare. La momentul respectiv, avocaţii lui Trump au declarat că vor cere unui judecător să anuleze citaţia şi se aşteaptă în continuare să facă acest lucru în zilele următoare.
 
Evoluţiile din ancheta civilă au loc într-o fază critică a unei anchete penale separate, desfăşurată de procurorul districtului Manhattan, Cyrus R. Vance Jr., asupra fostului preşedinte.
 
Această investigaţie este centrată pe faptul dacă Trump a fraudat creditorii prin umflarea valorii activelor sale. Biroul Letitiei James asistă, de asemenea, la ancheta penală.
 
Vance iese din funcţie la sfârşitul anului, însă nu a semnalat încă dacă ancheta sa, care se concentrează, de asemenea, pe practicile de afaceri ale lui Trump, va fi încredinţată succesorului său, Alvin Bragg.
 
Ancheta civilă a procurorului James a început în martie 2019 şi s-a concentrat pe unele dintre aceleaşi aspecte ale afacerilor lui Trump ca şi Vance.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici