Donald Trump, în dezacord cu colegul său republican Mike Pence în ceea ce priveşte conflictul din Siria

Donald Trump, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale, a respins afirmaţiile făcute de colegul său republican Mike Pence, care candidează la funcţia de vicepreşedinte, în ceea ce priveşte gestionarea conflictului din Siria, notează Reuters online.

1438 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, în dezacord cu colegul său republican Mike Pence în ceea ce priveşte conflictul din Siria

Donald Trump, în dezacord cu colegul său republican Mike Pence în ceea ce priveşte conflictul din Siria (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am vorbit despre asta şi nu sunt de acord," a răspuns Trump atunci când a fost întrebat despre afirmaţiile lui Pence referitoare la posibilitatea ca Statele Unite să fie nevoite să folosească forţa împotriva unor ţinte militare ale forţelor siriene loiale preşedintelui Bashar Al-Assad.

"Cred că trebui să ne concentrăm asupra ISIS (Stat Islamic, n.red). Trebuie să ne facem griji în ceea ce priveşte ISIS," a declarat candidatul republican în cadrul dezbaterii cu rivala sa democrată Hillary Clinton.

Trump a reiterat sprijinul său pentru înfiinţarea unor zone sigure pentru refugiaţii sirieni, care să fie asigurate de statele arabe, şi a reafirmat faptul că obiectivul său principal în Orientul Mijlociu este eradicarea din regiune a organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Mai mult, în cadrul dezbaterii cu contracandidatul său democrat la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, Pence a făcut notă discordantă faţă de Trump, denunţând intervenţia preşedintelui rus Vladimir Putin în conflictul din Siria şi ajutorul acordat de acesta lui Assad.

"Micul şi agresivul lider al Rusiei dictează acum termenii Statelor Unite," a afirmat Pence.

Clinton l-a criticat în repetate rânduri pe Trump pentru aparenta apropiere a acestuia faţă de Putin.

După dezbaterea de duminică, Mike Pence l-a felicitat pe Trump, adăugând că este mândru să candideze alături de acesta.

Campania lui Donald Trump este în criză cu doar o lună înainte de alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie, după ce mai mulţi lideri republicani şi-au retras sprijinul după apariţia unei înregistrări care îl surprinde pe candidatul republican făcând comentarii obscene despre femei.

În mod neobişnuit, Mike Pence l-a criticat sâmbătă pe Trump pentru commentariile acestuia din înregistrare.

"Ca soţ şi tată, am fost ofensat de cuvintele şi acţiunile descrise de Donald Trump," a afirmat Pence pe Twitter.

Donald Trump a mai afirmat că Statele Unite ar trebui să colaboreze cu Rusia pentru a elimina reţeaua teroristă Stat Islamic.

"Assad atacă ISIS. Rusia atacă ISIS. Iranul atacă ISIS. Toate aceste trei state s-au aliat din cauza politicii noastre slabe," a declarat candidatul republican.

"Cred că ar fi grozav dacă ne-am înţelege cu Rusia. Am putea lupta împreună împotriva ISIS," a mai afirmat Trump.

Pe de altă parte, Hillary Clinton a dat vina pentru situaţia din Alep pe Guvernul sirian şi Rusia, acuzând Moscova că nu se concentrează deloc "asupra ISIS" şi este "interesată doar să-l menţină pe Assad la putere".

Candidata democrată a declarat că nu ar trimite trupe terestre americane în Siria, adăugând că este de părere că acest lucru ar fi o eroare foarte gravă.

Trump a comentat că "Aproape tot ce a făcut (Hillary Clinton, n.red) în politica externă a fost o greşeală sau a fost un dezastru".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici