Donald Trump îndeamnă liderii palestinieni să accepte planul de pace elaborat de Statele Unite

Liderii palestinieni vor trebui să accepte planul de pace propus de Statele Unite, a declarat luni după-amiază preşedintele Donald Trump, citat de agenţia Associated Press.

749 afișări
Imaginea articolului Donald Trump îndeamnă liderii palestinieni să accepte planul de pace elaborat de Statele Unite

Trump îndeamnă liderii palestinieni să accepte planul de pace elaborat de SUA

Autoritatea Palestiniană a semnalat deja că respinge planul de pace elaborat de Administraţia Donald Trump pentru încheierea conflictului israelo-palestinian.

"Este ceva ce palestinienii ar trebui să vrea. Probabil că iniţial nu îl vor vrea, dar cred că în final vor vrea. Cred că la final vor vrea, este bine pentru ei", a afirmat Donald Trump după întrevederea cu premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu, şi cu Benjamin Gantz, liderul formaţiunii politice israeliene Albastru & Alb (centru, opoziţie).

Donald Trump a precizat că planul de pace pe care îl propune este o "sugestie" adresată Israelului şi liderilor palestinieni. "Este un plan foarte mare", a insistat liderul de la Casa Albă.

"Vom vedea ce se întâmplă. Fără palestinieni, nu vom face acordul. Este în regulă, dar credem că este o şansă bună şi că vor vrea acest plan", a reiterat Donald Trump.

Planul de pace elaborat de Preşedinţia SUA, numit de unii analişti "Acordul Secolului", pare a fi favorabil Israelului, fiind calificat de Benjamin Netanyahu drept o "şansă de a face istorie" şi de a configura frontierele definitive ale statului israelian.

Înaintea scrutinului prezidenţial anticipat din 2 martie, Benjamin Netanyahu a cerut anexarea unor zone din Cisiordania şi impunerea suveranităţii israeliene asupra coloniilor evreieşti existente.

Potrivit presei israeliene, planul ar putea include anexarea unor zone vaste pe care palestinienii le vor în cadrul viitorului stat.

Premierul Autorităţii Palestiniene, Mohammad Shtayyeh, a denunţat proiectul, argumentând că "nu reprezintă o bază pentru rezolvarea conflictului". Planul încalcă legislaţia internaţională şi este elaborat de "o parte care şi-a pierdut credibilitatea de negociator onest într-un proces politic serios şi nou".

Potrivit unui oficial palestinian, preşedintele Mahmoud Abbas a respins, în ultimele săptămâni, propunerile de organizare a unei conversaţii telefonice cu Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici