Donald Trump insistă că menţine obiectivul contracarării pandemiei, contrazicându-l pe consilierul care a spus că planul este altul

Preşedintele SUA, Donald Trump, a dat asigurări, luni, că Administraţia de la Washington nu a renunţat la obiectivul de contracarare a răspândirii coronavirusului, deşi unul dintre consilierii săi, Mark Meadows, a sugerat că scopul nu este aducerea sub control a pandemiei.

410 afișări
Imaginea articolului Donald Trump insistă că menţine obiectivul contracarării pandemiei, contrazicându-l pe consilierul care a spus că planul este altul

Donald Trump insistă că menţine obiectivul contracarării pandemiei, contrazicându-l pe consilierul care a spus că planul este altul

Întrebat dacă s-a renunţat la ideea limitării răspândirii coronavirusului, Donald Trump a răspuns, conform site-ului Politico.com: "Nu, deloc. De fapt, este absolut invers. Am făcut o treabă incredibilă".

Anterior, Mark Meadows, şeful Cancelariei de la Casa Albă, a declarat, într-un interviu acordat CNN, că autorităţile "nu au de gând să ţină sub control pandemia", ci să se concentreze pe "controlul asupra planului de obţinere a vaccinurilor, terapiilor şi altor modalităţi de atenuare a răspândirii infecţiilor".

 

 

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, apreciază că Mark Meadows "nu a făcut o greşeală de exprimare". "Este vorba de o recunoaştere clară a ceea ce a fost de la începutul crizei strategia preşedintelui Donald Trump: să ridice steagul alb al înfrângerii şi să spere că, prin ignorare, virusul pur şi simplu va dispărea. Nu a dispărut şi nu va dispărea", a declarat Biden.

Rugat să comenteze criticile adversarului electoral, Trump a declarat: "El a ridicat steagul alb în viaţă. Nu iese din pivniţă, este un candidat penibil".

Până în prezent, în Statele Unite s-au înregistrat 8,65 milioane de cazuri de coronavirus şi 225.330 de decese. La nivel mondial au fost raportate 43,2 milioane de cazuri de coronavirus şi 1.155.914 decese, conform Universităţii Johns Hopkins (SUA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici