Donald Trump, despre întâlnirea fiului său cu un avocat rus: Cred că multă lume ar fi făcut asta/ Preşedintele SUA susţine că l-a întrebat de două ori pe Putin despre implicarea Rusiei în alegerile din 2016

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri, într-un interviu pentru Reuters, că nu îl consideră vinovat pe fiul său Donald Trump Jr. pentru că s-a întâlnit cu un avocat rus în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 şi că nu avea cunoştinţă de această întrevedere până acum câteva zile.

462 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, despre întâlnirea fiului său cu un avocat rus: Cred că multă lume ar fi făcut asta/ Preşedintele SUA susţine că l-a întrebat de două ori pe Putin despre implicarea Rusiei în alegerile din 2016

Donald Trump, despre întâlnirea fiului său cu un avocat rus: Cred că multă lume ar fi făcut asta (Imagine: Hepta)

"Nu, nu am ştiut despre această întâlnire, până acum câteva zile. Cred că mulţi oameni ar fi participat la o astfel de întâlnire. Şi trebuie să înţelegeţi că acest lucru a avut loc înainte de febra privind Rusia. Nu a existat nicio febră privind Rusia atunci, la începutul campaniei. Majoritatea politicienilor falşi, care sunt democraţi, pe care i-am urmărit în ultimele două zile - şi care se cred mai sfinţi decât oricine - ar fi decis să participe la această întâlnire într-o fracţiune de secundă", a spus Donald Trump.

Întrebat de Reuters dacă şi-ar fi dorit să ştie dinainte despre întrevederea fiului său cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, Donald Trump a declarat: "În acea campanie am crezut mereu că o să câştig, ca să fiu sincer, pentru că am câştigat întreaga mea viaţă. Dar am început o campanie ca un non-politician şi mulţi oameni erau sceptici, cei care nu mă cunoşteau. Şi a fost o perioadă sălbatică, în care ne-am întâlnit cu mulţi oameni. Din ce am auzit, acea întâlnire a fost una scurtă, de aproximativ 20 de minute. Dacă primeşti un telefon şi ţi se spune <<Ascultă, am informaţii despre Hillary şi democraţi>>, cred că mulţi ar fi interesaţi".

Duminică, Donald Trump Jr. a recunoscut că s-a întâlnit cu avocatul rus Natalia Veselniţkaia şi a precizat că subiectul principal de discuţie a fost adopţia copiilor ruşi de către cetăţenii americani. El susţine că i-a chemat la întâlnire şi pe Jared Kushner, soţul surorii sale Ivanka Trump, şi pe Paul Manafort, care era atunci şeful campaniei prezidenţiale.

Ulterior, Donald Trump Jr. a declarat că i s-au promis informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, menite să îl ajute pe tatăl său în campania electorală.

"Femeia a afirmat că are informaţii potrivit cărora persoane apropiate de Rusia finanţează Comitetul Naţional Democrat şi o sprijină pe doamna Clinton. Afirmaţiile ei au fost vagi, ambigue şi lipsite de sens. Nu s-a furnizat şi nici măcar nu s-au oferit niciun fel de detalii sau informaţii ca susţinere. A devenit evident în curând că ea nu avea niciun fel de informaţii relevante", a spus Trump Jr.

Trump susţine că l-a întrebat de două ori pe Putin despre implicarea Rusiei în alegerile din 2016

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri, într-un interviu pentru Reuters, că l-a întrebat de două ori pe omologul său rus Vladimir Putin dacă Rusia a interferat în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, iar liderul de la Moscova a negat categoric orice implicare.

"În primele 20, 25 de minute, l-am întrebat <<Ai făcut aşa ceva?>>. Mi-a răspuns <<Nu, nu am făcut absolut nimic>>. Apoi l-am întrebat din nou, cu o formulare total diferită. A răspuns <<Categoric nu>>. Cineva mi-a spus că dacă ar fi făcut-o, nu aş putea cum să aflu despre asta... ceea ce este un punct de vedere foarte interesant. Ceva s-a întâmplat şi trebuie să aflăm ce, pentru că nu putem permite un astfel de lucru în sistemul nostru electoral, nici cea mai mică suspiciune. Pe de altă parte, toată lumea este de acord că nu a existat un impact asupra procesului de votare, este foarte important să precizăm asta", a spus Trump, pentru Reuters.

Preşedintele american a declarat că este frustrat în privinţa turnurii pe care a luat-o investigaţia privind posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

"Singura frustrare este că această poveste cu Rusia este o farsă făcută de democraţi, ca o scuză pentru pierderea alegerilor, pe care ar fi trebuit să le câştige, pentru că este aproape imposibil ca un republican să câştige Colegiul Electoral. Nu a existat niciun fel de coordonare, este cel mai stupid lucru pe care l-am auzit. Este cea mai mare farsă din istorie, inventată de democraţi, în care un partid caută scuze în ziua următoare pierderii alegerilor. Această farsă continuă şi este o ruşine, ceva foarte rău pentru ţara noastră. Ruşii cred că râd, pentru că această poveste este atât de rea pentru noi ca ţară", a mai spus Trump.

Întrebat dacă are încredere în Vladimir Putin, liderul de la Casa Albă şi-a nuanţat răspunsul, lăsând de înţeles că interesele comune sunt cele mai importante pentru fiecare dintre părţi.

"Sunt o persoană foarte suspicioasă. Nu prea simt că pot avea încredere în multă lume. Dar vorbim despre liderul Rusiei, a doua cea mai puternică forţă nucleară de pe planetă. Eu sunt liderul SUA, îmi iubesc ţara. El e pentru Rusia, îşi iubeşte ţara. Dar eu fac lucrurile în felul meu şi cred că asta a funcţionat. Am avut o întâlnire foarte productivă. Cred că avem o şansă bună să oprim luptele din Siria şi Ucraina... şi în privinţa altor aspecte, precum distrugerea teroriştilor", a spus Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici