Donald Trump îşi amână întrevederea cu premierul danez Mette Frederiksen, după ce şefa Guvernului de la Copenhaga a catalogat drept absurdă ideea vânzării Groenlandei

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că îşi va amâna întrevederea cu premierul danez Mette Frederiksen, după ce şefa Guvernului de la Copenhaga a respins categoric ideea vânzării Groenlandei, în contextul în care liderul american s-a declarat interesat să achiziţioneze insula arctică.

740 afișări
Imaginea articolului Donald Trump îşi amână întrevederea cu premierul danez Mette Frederiksen, după ce şefa Guvernului de la Copenhaga a catalogat drept absurdă ideea vânzării Groenlandei

Donald Trump îşi amână întrevederea cu premierul danez Mette Frederiksen, după ce şefa Guvernului de la Copenhaga a catalogat drept absurdă ideea vânzării Groenlandei

"Danemarca este o ţară foarte specială, cu oameni incredibili, dar, pe baza declaraţiilor premierului Mette Frederiksen, că nu ar fi interesată să discute despre achiziţionarea Groenlandei, voi amâna pentru altă dată întrevederea noastră, ce era programată să aibă loc în două săptămâni", a afirmat Trump, într-un mesaj postat marţi seară pe Twitter.

 

 

"Prim-ministrul a reuşit să scutească mari cheltuieli şi eforturi, atât pentru Statele Unite, cât şi pentru Danemarca, fiind atât de direct. Îi mulţumesc pentru asta şi aştept cu interes să reprogramăm, cândva, în viitor!", a adăugat liderul de la Casa Albă.

 

 

O serie de politicieni danezi şi-au manifestat dezaprobarea faţă de ideea că SUA ar putea cumpăra Groenlanda, după ce publicaţia The Wall Street Journal a relatat că preşedintele american Donald Trump a sugerat în discuţii private că ar fi interesat să achiziţioneze insula arctică. Liderul SUA a confirmat ulterior interesul actualei Administraţii de la Casa Albă pentru insula arctică, care face parte din Regatul danez.

Mette Frederiksen, premierul de la Copenhaga, a afirmat că ideea referitoare la eventuala vânzarea a insulei Groenlanda este una "absurdă".

Liderul de la Casa Albă urma să efectueze o vizită la Copenhaga la începutul lunii septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici