Donald Trump: Membrii Asociaţiei Armelor de Foc sunt "mari patrioţi"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a lăudat joi după-amiază, în contextul dezbaterilor pe tema atacurilor armate, Asociaţia Armelor de Foc (NRA), afirmând că membrii organizaţiei sunt "mari patrioţi".

461 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Membrii Asociaţiei Armelor de Foc sunt "mari patrioţi"

Donald Trump: Membrii Asociaţiei Armelor de Foc sunt "mari patrioţi"

"Ceea ce nu înţelege lumea este că oamenii care lucrează din greu la Asociaţia Armelor de Foc (NRA) sunt oameni măreţi, mari patrioţi americani. Ei iubesc ţara noastră şi vor face ceea ce trebuie făcut", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Preşedintele SUA a reiterat ideea dotării unora dintre profesorii din şcolile americane cu arme de foc, pentru a face faţă eventualelor atacuri armate.

"Dacă un potenţial 'atacator bolnav' ştie că o şcoală are un număr mare de profesori care ştiu să folosească armele şi alte persoane care vor riposta imediat, bolnavul nu va ataca niciodată o şcoală. Laşii nu merg în astfel de locuri, problema este rezolvată. Trebuie să fim ofensivi, măsurile pur defensive nu vor da rezultate! Protesorii instruiţi bine în folosirea armelor vor fi un factor care îi va descuraja pe laşi. Atacurile armate se vor încheia!", subliniază Donald Trump.

În urmă cu câteva zile, Donald Trump s-a declarat "favorabil" măsurilor în sensul intensificării verificărilor în cazul persoanelor care vor să deţină arme de foc, după o serie de atacuri armate soldate cu sute de morţi.

Donald Trump este unul dintre susţinătorii dreptului cetăţenilor americani de a deţine arme de foc. În plus, el are o colaborare strânsă cu Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc, organizaţie care a oferit finanţare campaniei sale electorale.

Nikolas Cruz, un elev care fusese exmatriculat, a deschis focul recent, cu o armă semiautomată, în Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland (Florida), omorând 17 persoane, majoritatea adolescenţi. Deşi se cunoştea că avea comportament violent, bărbatul în vârstă de 19 ani primise dreptul de a deţine o armă de foc. Atacurile cu arme de foc s-au intensificat în ultimii ani în Statele Unite, soldându-se cu sute de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici