Donald Trump nu are "nicio idee" dacă atacatorul din Las Vegas are legături cu reţeaua Stat Islamic

Preşedintele american Donald Trump a declarat, miercuri, că nu ştie dacă autorul atacului armat din Las Vegas are legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic, în condiţiile în care FBI a anunţat că incidentul nu are un caracter terorist, relatează site-ul agenţiei Reuters.

356 afișări
Imaginea articolului Donald Trump nu are "nicio idee" dacă atacatorul din Las Vegas are legături cu reţeaua Stat Islamic

Donald Trump nu are "nicio idee" dacă atacatorul din Las Vegas are legături cu reţeaua Stat Islamic

Potrivit Stat Islamic, Stephen Paddock, bărbatul în vârstă de 64 de ani care a ucis cel puţin 59 de persoane şi a rănit alte 527 la un concert din Las Vegas, avea numele de gherilă Abu Abdul Bar Al-Amrekini şi se convertise la islam acum câteva luni.

Întrebat de un reporter aflat la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One dacă crede că această legătură este adevărată, Trump a răspuns: "Nu am nicio idee", adăugând că a fost "actualizat pe deplin" cu privire la anchetă.

"Este un <miracol> cât de repede a reuşit poliţia metropolitană din Las Vegas să găsească atacatorul dement şi să-l oprească din uciderea unui număr mai mare de persoane!", este ultimul mesaj al lui Donald Trump pe contul de Twitter.

Motivul acţiunii lui Stephen Paddock rămâne necunoscut pentru investigatori. "Această persoană ar fi putut să se radicalizeze, fără să ştim noi şi vrem să identificăm acea sursă. Vă asigur că această anchetă nu a fost încheiată cu moartea domnului Paddock", a spus şeriful James Lombardo.

În timp ce se întoarcea din Puerto Rico, unde a evaluat pagubele în urma uraganului Maria, preşedintele american a precizat că nu este momentul pentru o dezbatere politică privind controlul armelor, ca urmare a atacului armat din Las Vegas.

"Poate că va veni momentul pentru acest lucru, dar nu este acum", a spus Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici