Donald Trump, preşedintele SUA, cere Uniunii Europene să impună sancţiuni la adresa regimului Maduro din Venezuela

Preşedintele american Donald Trump a cerut Uniunii Europene să urmeze exemplul Statelor Unite şi să impună sancţiuni la adresa regimului "opresiv" al preşedintelui Nicolas Maduro din Venezuela, informează site-ul postului France 24.

486 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, preşedintele SUA, cere Uniunii Europene să impună sancţiuni la adresa regimului Maduro din Venezuela

Donald Trump, preşedintele SUA, cere Uniunii Europene să impună sancţiuni la adresa regimului Maduro din Venezuela

"Sper ca prietenii noştri din UE vor urma în curând exemplul dat de Statele Unite, Canada şi multe naţiuni din America Latină, în privinţa sancţionării regimului Maduro", a declarat Trump cu ocazia unei conferinţe de presă la care a participat şi premierul spaniol Mariano Rajoy.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a dispus duminică prelungirea restricţiilor de circulaţie pentru cetăţenii din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen, adăugând pe lista sancţiunilor Coreea de Nord, Ciadul şi Venezuela.

"Cetăţenii (din Venezuela) au îndurat foamete, suferinţe şi pericole, tulburări politice, sub acest regim socialist opresiv", a adăugat Trump.

La rândul său, premierul spaniol a declarat că Madridul susţine impunerea de sancţiuni UE la adresa regimului Maduro, afirmând că situaţia din Venezuela este "inacceptabilă".

Administraţia de la Washington practică o formă de "terorism psihologic şi politic", a acuzat Guvernul de la Caracas după ce Donald Trump a dispus restricţii de intrare pe teritoriul american pentru cetăţenii din Venezuela.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanţi. Opoziţia îl acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanşarea de alegeri anticipate şi pentru a acumula şi mai multă putere. După luni de proteste violente, Maduro a dispus crearea unei Adunări Constituante, care este controlată de partidul de guvernământ, ca să contracareze Parlamentul dominat de opoziţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici