Donald Trump, glume pe seama Groenlandei: Preşedintele SUA promite că NU va construi zgârie nori pe insula arctică | FOTO

Preşedintele american Donald Trump a postat, luni seară, un mesaj pe Twitter în care promite că nu va construi Turnuri Trump în Groenlanda, la o zi după ce a confirmat că este interesat de posibilitatea achiziţionării de către SUA a insulei arctice, informează postul Fox News.

1152 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, glume pe seama Groenlandei: Preşedintele SUA promite că NU va construi zgârie nori pe insula arctică | FOTO

Donald Trump promite, în glumă, că nu va construi Turnuri Trump în Groenlanda

"Promit să nu facă asta", afirmă preşedintele SUA într-un mesaj postat pe Twitter, care include o imagine editată ce prezintă o clădire turn de culoare aurie, pe care scrie Trump, iar pe fundal este o localitate din zona arctică, probabil din Groenlanda.

Trump a confirmat duminică interesul actualei Administraţii de la Casa Albă pentru teritoriul autonom, parte a Regatului danez.

"Esenţialmente este o afacere imobiliară importantă", a explicat Trump, precizând că insula are o importanţă strategică pentru Statele Unite, în timp ce în cazul  Danemarcei generează pierderi.

O serie de politicieni danezi şi-au manifestat dezaprobarea faţă de ideea că SUA ar putea cumpăra Groenlanda, după ce publicaţia The Wall Street Journal a relatat că preşedintele american Donald Trump a sugerat în discuţii private că ar fi interesat să achiziţioneze insula arctică.

Mette Frederiksen, premierul de la Copenhaga, a afirmat că ideea referitoare la interestul SUA pentru Groenlanda este una "absurdă".

Liderul de la Casa Albă urmează să efectueze o vizită la Copenhaga la începutul lunii viitoare.

Taguri:
sua,
groenlanda,
trump

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici