Donald Trump se va întâlni cu lideri ai Congresului pentru a discuta despre reducerea taxelor corporaţiilor. Ce spun experţii

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează reducerea cu cel puţin 15% a impozitului pe profit impus marilor companii, urmând să se consulte în acest sens cu lideri ai Congresului, relatează site-ul Politico.com.

605 afișări
Imaginea articolului  Donald Trump se va întâlni cu lideri ai Congresului pentru a discuta despre reducerea taxelor corporaţiilor. Ce spun experţii

Donald Trump se va întâlni cu lideri ai Congresului pentru a discuta despre reducerea taxelor corporaţiilor. Ce spun experţii

Într-un discurs rostit în orăşelul Springfield (Missouri), Donald Trump a anunţat că intenţionează să concretizeze reducerea taxelor pentru corporaţii, una dintre promisiunile din campania electorală.

"În privinţa impozitului pentru corporaţii, suntem pe ultimul loc, vă vine să credeţi?! Nu se mai poate continua în acest fel. America trebuie să deschidă drumul, nu să fie ultima. La capitolul competitivitate, ne-am predat în faţa altor ţări. Dar nu vom mai ceda. Ideal ar fi, şi spun asta pentru secretarul Trezoreriei, să diminuăm taxa pentru corporaţii cu 15% (...)", a spus liderul de la Casa Albă.

În Statele Unite, impozitul pe profit pentru marile corporaţii este la nivelul de 35%, unul dintre cele mai mari din lume.

Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, a declarat că există deja "un plan detaliat" în acest sens, care urmează să fie prezentat în septembrie.

Potrivit experţilor, cel mai probabil se va ajunge la o cotă de impozitare a corporaţiilor cu 25%, chiar dacă Donald Trump ar vrea nivelul de 20%.

Surse politice de la Washington au declarat că Donald Trump se va întâlni marţi cu lideri ai Congresului pentru a negocia planul de reducere a impozitului marilor companii. La întrevedere vor participa preşedinţii Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, liderii comisiilor fiscale din Congres, consilierul prezidenţial pentru Afaceri economice, Gary Cohn, şi Steve Mnuchin, secretarul Trezoreriei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici