Donald Trump: Secretarul interimar pentru Securitate Internă din SUA a demisionat

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat vineri demisia lui Kevin McAleenan, secretarul interimar pentru Securitate Internă, şi a precizat că va comunica săptămâna viitoare numele înlocuitorului, informează postul CNN.

338 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Secretarul interimar pentru Securitate Internă din SUA a demisionat

Donald Trump: Secretarul interimar pentru Securitate Internă din SUA a demisionat

McAleenan ocupa această funcţie din luna aprilie, după ce Kirstjen Nielsen a demisionat în urma unor divergenţe cu liderul de la Casa Albă.

"Kevin McAleenan a făcut o treabă fantastică în calitate de secretar interimar pentru Securitate Internă. Am conlucrat bine, trecerile pe la frontieră fiind mult în scădere. Acum, după mulţi ani în guvern, Kevin doreşte să petreacă mai mult timp cu familia şi să îndrepte spre sectorul privat. Felicitări Kevin, pentru o treabă bine făcută!", a afirmat Trump într-un mesaj pe Twitter.

 

 

Preşedintele american a adăugat că va anunţa săptămâna viitoare numele noului secretar interimar pentru Securitate Internă, precizând că are în vedere "mulţi candidaţi minunaţi".

 

 

La rândul său, McAleenan, care anterior a ocupat funcţia de comisar al Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierei (CBP), i-a mulţumit preşedintelui pentru oportunitatea de a lucra alături de bărbaţii şi femeile din Departamentul pentru Securitate Internă.

 

 

Potrivit unor surse apropiate lui McAleenan, oficialul plănuia să demisioneze de câteva săptămâni, iar decizia sa nu are nicio legătură cu anchetarea lui Trump

O sursă familiară cu modul de gândire al lui McAleenan a declarat pentru CNN că oficialul a considerat că a realizat tot ce se putea în această funcţie având în vedere climatul politic actual. În timpul mandatului său, numărul imigranţilor ilegali reţinuţi sau opriţi la frontiere a scăzut cu 65% în perioada mai-septembrie. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici